WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ROEP OM ALLE CIJFERS CRUISESECTOR ROTTERDAM

ROTTERDAM- Het stadsbestuur van Rotterdam heeft de opdracht gekregen, van de gemeenteraad, om alle recente rapporten en cijfers over de economische impact en werkgelegenheid van de cruisesector te bundelen. Een raadsmeerderheid constateert dat er al jaren gesproken wordt over de economische impact van de cruisesector op de stad, er bestaan ook al diverse recente rapporten met cijfers over de economische impact, de werkgelegenheid in de regio en de duurzaamheid van de cruisesector, maar deze cijfers zijn niet gekoppeld.

Rotterdamse bedrijven in het centrum hebben geïnvesteerd in personeel dat de toeristen van de cruiseboten kan bedienen. Tegelijk is de Rotterdamse haven en de cruisesector bezig met een grote verduurzamingsopgave, die zowel interessant als noodzakelijk is voor de stad, meent de gemeenteraad.

Vrijwel alle internationaal actieve cruiserederijen zien de cruisemarkt herleven na de lockdows, gebaseerd op de hoax, en zetten al hun schepen weer in de vaart.

Eén gedachte over “ROEP OM ALLE CIJFERS CRUISESECTOR ROTTERDAM

  1. Natuurlijk herleeft de cruisemarkt, zolang ze alle cruiseschepen volstouwen met asieltuig blijft die markt groeien. Waarschijnlijk heeft het COA aandelen in cruiseschepen en vastgoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *