Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DEMONSTRATIE IN WINKELCENTRUM ZUIDPLEIN ROTTERDAM

ROTTERDAM- In winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam is vanmiddag gedemonstreerd tegen het uitrollen van de totalitaire staat in Nederland. Op tekstborden droegen de demonstranten leuzen mee als: ‘Kritische burgers wordt de mond gesnoerd’ en ‘Over de onverklaarbare oversterfte’.

De argumenten:

-Nederland is de grootste ter wereld in het afluisteren van haar eigen burgers. In weerwil van een grondwet, waarin we recht op briefgeheim hebben. Lees: vrijheid van onbespiede communicatie.

-De scheiding der machten wordt regelmatig doelbewust gecorrumpeerd. Zonder consequenties. Regelmatig weigert het Openbaar Ministerie strafrechtelijk onderzoek te doen, of frustreert haar eigen onderzoek, als het om haar eigen mensen of topambtenaren gaat.

-We hebben geen constitutioneel hof. Dus de grondwet is vaak een dode wet.

-Het grote geld heeft soms meer invloed dan de burgers. Denk aan een Eerste kamer, waarbij de leden een bizar groot aantal commissariaten hebben. Wie betaalt bepaalt. Of Shell, Unilever en Tata Steel, die een fiscaal wensenlijstje bij de premier kunnen droppen in de wetenschap dat hij het ten uitvoer brengt.

-CETA. Een apart rechtssysteem voor de grootbedrijven.

-De Tweede kamer kan zonder echte sancties worden voorgelogen en gehinderd in haar taak door de regering, waarmee controle op die regering onmogelijk is.

2 reacties op “DEMONSTRATIE IN WINKELCENTRUM ZUIDPLEIN ROTTERDAM

    1. Nee, lekker blijven Netflixen en de andere kant opkijken, dat helpt. Ik vind dit een hele goede actie en ik hoop dat het de mensen tot nadenken stemt. Want de meesten hebben geen idee wat ze te wachten staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *