Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

INFORMATIEVOORZIENING OORZAAK DURE MISKLEUN MUSEUM SCHIEDAM

SCHIEDAM- Door de informatieverstrekking van 14 tot 16 jaar geleden kon de grote verbouwing van het pand van het Stedelijk Museum Schiedam in 2003 gierend uit de hand lopen. Met de kennis van nu en terugkijkend stelt het huidige stadsbestuur vast dat dit niet aansluit bij wat tegenwoordig gebruikelijk is in de informatievoorziening van gemeentebestuur naar gemeenteraad. Dat alles wordt GroenLinks duidelijk gemaakt naar aanleiding van hun schriftelijke vragen over de besluitvorming rond de renovatie van het pand in de periode 2003-2006.

Binnenkort wordt het gebouw opnieuw onderhanden genomen voor circa 11 miljoen euro (inclusief BTW). Het gaat om regulier onderhoud, maar ook om het vervangen van de klimaatregelinstallatie en verduurzaming. Daar zou bij de eerdere renovatie geen rekening mee zijn gehouden.

De verbouwing in 2003 van het complex op de Hoogstraat bracht het museum in 2015 in grote financiƫle problemen. Een noodkrediet van 450.00 euro werd in dat jaar verstrekt om het museum open te houden, gevolgd door een extra subsidie van 1,2 miljoen euro. Dit alles bovenop een jaarlijkse subsidie van 2,4 miljoen euro.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *