Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

INFORMATIEMARKT AANLEG BLANKENBURGTUNNEL VLAARDINGEN

Een deel van de Vlaardingers heeft allang een standpunt ingenomen over de Blankenburgverbinding, maar zegt Rijkswaterstaat  de bereikbaarheid van de Rotterdamse regio is van economisch zeer groot belang. Eén van de oplossingen om de bereikbaarheid te verbeteren is de aanleg van de Blankenburgverbinding. Deze nieuwe weg verbindt de A15 en de A20 ten westen van Rotterdam.
Een deel van de Vlaardingers heeft allang een standpunt ingenomen over de Blankenburgverbinding, maar zegt Rijkswaterstaat de bereikbaarheid van de Rotterdamse regio is van economisch zeer groot belang. Eén van de oplossingen om de bereikbaarheid te verbeteren is de aanleg van de Blankenburgverbinding. Deze nieuwe weg verbindt de A15 en de A20 ten westen van Rotterdam.
VLAARDINGEN- Voor alle inwoners van Vlaardingen is er vandaag in het Delta Hotel een inloopbijeenkomst over de Blankenburgverbinding. Tussen 15.00 – 20.30 uur kunt u binnenlopen bij de bijeenkomst die het karakter heeft van een informatiemarkt. Medewerkers van Rijkswaterstaat en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag geven antwoord op vragen van bezoekers over het project en het kwaliteitsprogramma.

Onderdelen uit het kwaliteitsprogramma die gepresenteerd worden op de informatiemarkt zijn lucht, geluid, de Waterharmonica en de inrichting van de Krabbeplas, het Oeverbos en de oostrand van Rozenburg. Dit regionaal kwaliteitsprogramma is een pakket aan maatregelen dat bovenop de maatregelen komt, die wettelijk verplicht zijn bij de aanleg van de Blankenburgverbinding. Het gaat over natuur, groen, water, recreatie, lucht en geluid. De minister van Infrastructuur en Milieu heeft hiervoor 25 miljoen euro ter beschikking gesteld. Het Kwaliteitsprogramma wordt opgesteld onder verantwoordelijkheid van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag.

 Van het gehele tracé en de directe omgeving is een 3D animatie gemaakt. Deze animatie geeft een impressie van hoe de nieuwe verbinding en de omgeving op elkaar worden afgestemd.

Meer informatie vanuit de overheid over het project Blankenburgverbinding is HIER te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *