Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

INFORMATIECENTRUM BLANKENBURGTUNNEL VLAARDINGEN OPEN

VLAARDINGEN- Het informatiecentrum van de Blankenburgverbinding is komende zaterdag open voor het publiek. Deze dag staat de ondergrondse wereld centraal.

Bijna 5000 kilometer aan leidingen en kabels liggen ondergronds in de Rotterdamse haven. Daardoor wordt bijvoorbeeld ruwe olie, stroom en drink-,proces- en koelwater getransporteerd. Vanaf de Rotterdamse haven lopen de kabels en leidingen langs doorgaande wegen het gebied in, zo ook langs de Droespolderweg bij Rozenburg. Bij de aanleg van de Blankenburgverbinding kruisen we deze plek.

Hoe bouw je zorgvuldig om die ondergrondse infrastructuur heen, terwijl de leidingen in gebruik zijn? Hoe houd je de kabels en leidingen bereikbaar als de nieuwe snelweg er ligt? Er zijn creatieve en innovatieveoplossingen bedacht om hier mee om te gaan. We bouwen hier vier viaducten door middel van een zogenoemde tafelconstructie. Aan de hand van filmpjes en animaties vertellen we u hier graag meer over. Geïnteresseerd? U bent van harte welkom tijdens een van de presentaties om 11 uur, 13 uur of 15 uur op zaterdag 5 oktober.

Het informatiecentrum aan de Maassluissedijk 199 in Vlaardingen is zaterdag 5 oktober geopend tussen 10 uur en 16 uur. U kunt elk moment binnenlopen en ook de rest van het informatiecentrum bekijken. De toegang is gratis. Bezoekers uit Rozenburg kunnen gratis met de fiets van het pontje tussen Rozenburg en Maassluis gebruik maken. Meld u hiervoor voor vrijdag 4 oktober 16 uur aan via een mail naar blankenburgverbinding@rws.nl, onder vermelding van ‘Veerpont 5 oktober’ en het aantal personen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “INFORMATIECENTRUM BLANKENBURGTUNNEL VLAARDINGEN OPEN

  1. LS
    De titel had moeten zijn: INFORMATIECENTRUM BLANKENBURGVERBINDING VLAARDINGEN OPEN
    De tunnel heet immers niet Blankenburgtunnel maar Maasdeltatunnel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *