Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

INFORMATIE PARKEERAUTOMATEN SCHIEDAM ONJUIST

SCHIEDAM- Sinds de recente vervanging van de parkeerautomaten in Schiedam is in het centrum van de stad verwarring ontstaan. Door het vervallen van de chipknip per 1 januari 2015 heeft de gemeente meer dan honderd Parkeerautomaten moeten vervangen. Op al deze automaten in heel Schiedam staat sinds deze week aangegeven dat er tot 22.00 uur betaald dient te worden, maar voor het centrum gold altijd een maximale betaaltijd tot 20.00 uur. En aan dit beleid is niets veranderd, zegt het Centrummanagement. De aangegeven tijd in het centrum is gewoon onjuist.

Volgens de gemeente zijn alle automaten bij de vervanging per abuis allemaal met dezelfde software uitgerust. Het gaat hierbij overigens ook om de P-automaat nr. 171 locatie Burgemeester Honnerlage Gretlaan in de wijk Nieuwland.

De gemeente heeft na deze constatering direct contact opgenomen met de leverancier om dit probleem te verhelpen. Daarnaast verzoekt de gemeente Schiedam burgers die gebruik hebben gemaakt van een defecte automaat en twee uur te veel hebben betaald het (originele) betaalbewijs te bewaren en op te sturen naar de gemeente t.a.v. de afdeling verkeer.

Het Centrummanagement laat weten dat de Lichtblauwe Brigade in de binnenstad tot 20.00 uur zal handhaven.