Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

INFORMATEUR SCHIEDAM VANGT 332,28 EURO PER VERGADERING

SCHIEDAM- Het AOV in de Schiedamse gemeenteraad krijgt niet te horen wat het smeden van een nieuw stadsbestuur de gemeente kost. Volgens burgemeester en wethouders is deze vraag niet te beantwoordden. Het stadsbestuur kan het AOV wel melden dat de verkenners (Nathalie Gouweleeuw en Fahid Minhas) en de informateur (Metin Çelik) elk 332,28 euro ontvangen per vergadering. Meerdere gesprekken op een avond tellen daarbij als één vergadering.

De overige kosten blijven onduidelijk. De ambtelijke ondersteuning bij het formatieproces wordt als normale bestuursondersteuning beschouwd. Datzelfde geldt voor de ondersteuning van raadsleden bij hun raadswerkzaamheden. Het behoort tot de reguliere taken van zowel griffie als de ambtelijke organisatie om eens in de vier jaar het formatieproces te faciliteren. Er wordt geen afzonderlijke kostenplaats voor bijgehouden.

AOV-fractievoorzitter Cock de Jong heeft op 21 mei vragen gesteld aan de burgemeester over de kosten van de formatie. Die vraag wilde het AOV beantwoord hebben nog voordat de gemeenteraad de beoogde wethouders mag ondervragen. Graag wilde het AOV zodra alle kosten bekend ‘een zo gedetailleerd mogelijke uitsplitsing’. Dit alles ‘ten behoeve van de transparantie over de gemeentelijke financiën’.

Het vormen van een nieuw stadsbestuur is in Schiedam een lang en moeizaam proces. Op 16 maart waren de verkiezingen en mogelijk eind deze maand wordt het coalitieakkoord gepresenteerd. Over de hoogte van de kosten maakt het AOV zich ernstig zorgen.

3 reacties op “INFORMATEUR SCHIEDAM VANGT 332,28 EURO PER VERGADERING

  1. Ach voor zo’n bedrag per avondje bijklussen zou ik ook geen haast hebben om een nieuwe gemeenteraad bij elkaar te zoeken.
    Ik snap niet dat er 1 vaste vergoeding is afgesproken voor dit traject.

    Met de nu gekozen methodiek is het dweilen met de kraan open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *