Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘INDIANENVERHALEN ROND GROTE BRAND VLAARDINGEN’

Woensdag 16 september 2015: De VVD heeft in meerdere publicaties van journalisten in zowel lokale en regionale nieuwskranten/websites gelezen dat op de dag van de brand aan de Oosthavenkade er geruchten waren over de aanwezigheid van een hennepkwekerij. Terwijl politie en brandweer aangaven dat de oorzaak van de brand door hen nog onderzocht werd, verklaarde burgemeester Blase zeer stellig op de radio dat er geen hennepkwekerij was.
De VVD heeft in meerdere publicaties van journalisten in zowel lokale en regionale nieuwskranten/websites gelezen dat op de dag van de brand aan de Oosthavenkade er geruchten waren over de aanwezigheid van een hennepkwekerij. Terwijl politie en brandweer aangaven dat de oorzaak van de brand door hen nog onderzocht werd, verklaarde burgemeester Blase zeer stellig op de radio dat er geen hennepkwekerij was.

VLAARDINGEN- Burgemeester Bert Blase (PvdA) heeft ‘indianenverhalen’ verspreid over de grote brand van 16 september aan de Oosthavenkade in Vlaardingen. De VVD stelt dit vast nadat allemaal tegenstrijdige berichten in de media opdoken.

Blase verklaarde in eerste instantie dat er in het pand is gecontroleerd en er geen hennepkwekerij is aangetroffen. Later werd gecommuniceerd dat de gemeente geen bevoegdheden had om binnen te kijken of er wel of geen sprake was van een hennepkwekerij. Uiteindelijk is er toch een hennepkwekerij aangetroffen, maar dit is pas een week later bekend geworden.

De VVD verzoekt de burgemeester om alle relevante feiten (achteraf) op een rijtje te zetten en aan de partij bekend te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *