Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

INBRAAKGOLF MAASSLUIS

Ook begin dit jaar was al spraken van een inbraakgolf en nu het mooier weer wordt neemt het aantal inbraken toe. Tegen dit stijgende aantal inbraken treden zouden zowel de politie als de gemeente, samen met Buurtpreventie en het project Waaks! stevig optreden.
Ook begin dit jaar was al spraken van een inbraakgolf en nu het mooier weer wordt neemt het aantal inbraken toe. Tegen dit stijgende aantal inbraken treden zouden zowel de politie als de gemeente, samen met Buurtpreventie en het project Waaks! stevig optreden.
MAASSLUIS- Het aantal woninginbraken in Maassluis is sterk gestegen. De meeste inbraken vinden overdag of ‘s avonds plaats. Bijna de helft van het aantal inbraken blijft bij een ‘poging’, het lukt de inbrekers dan niet om binnen te komen. Ze worden gestoord of hebben te maken met goed hang- en sluitwerk. De inbrekers die wél een woning binnenkomen, doen dat in veel gevallen met een valse sleutel, door het open boren dan wel verbreken van het (cilinder)slot, of door een raam of (schuif)deur te forceren.

U kent uw wijk het beste. Als u denkt dat er iets niet in orde is, dan is dat meestal ook zo. Ziet u verdachte personen in uw buurt? Hebben zij bijvoorbeeld veel aandacht voor een woning? Of hoort u inbrekersgeluiden bij de buren? Bel dan direct de politie via 112.
Let op hoe de personen eruit zien en in welke richting ze vertrekken. Komen ze met een vervoermiddel? Noteer dan het kenteken en het merk van de auto. De politie vraagt u elke vreemde of verdachte situatie door te geven via 112. Realiseert u zich een verdachte situatie pas later? Bel dan alstublieft 0900-8844.

 

De gemeente Maassluis geeft vijf slimme tips om inbraak te voorkomen:

Tip 1 Draai de deur op slot als u weggaat Als u de voordeur alleen maar dichttrekt, dan kan deze met een creditcard of hard stuk plastic zo worden open gemaakt. Ook wel bekend als de flippermethode. 

Tip 2 Zorg dat uw huis een bewoonde indruk maakt. Leg geen dure spullen in het zicht. Zorg voor een lichtschakelaar of laat licht branden. Bij langere afwezigheid: maak afspraken met de buren. 

Tip 3 Sluit alle ramen als u weggaat. Als een insluiper via een open raam uw woning kan binnenkomen, heeft hij aan een paar minuten genoeg om uw spullen mee te nemen. Doe daarom alle ramen dicht als u weggaat, ook wc- en dakraampjes. Zelfs als u maar heel even de deur uit gaat. 

Tip 4 Laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten. Een inbreker hoeft dan alleen maar een raampje in te slaan om de deur zo van het slot te draaien. Of hij/zij boort met een handboor een gaatje in het kozijn om bij de sleutel te komen. 

Tip 5 Haal ladders en vuilcontainers zo veel mogelijk weg. Inbrekers proberen vaak via hoger gelegen verdiepingen het huis binnen te komen. Haal daarom alles weg waarlangs een inbreker omhoog kan klimmen. Lukt dat niet, zorg dan voor goede beveiliging op alle ramen en deuren op hoger gelegen verdiepingen.

Voor meer informatie kunt u HIER terecht of HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *