Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

IN SCHIEDAM KOMT EERSTE HOUTEN PARKEERGARAGE NEDERLAND

SCHIEDAM- De wijk Schiedam-Nieuwland krijgt als eerste in Nederland een parkeergarage van hout. Continental Car Parks ontwikkeld deze eerste houten parkeergarage bij woningbouwproject De Nieuwe Kethelpoort aan de Mgr. Nolenslaan. Brandveiligheidsexperts zouden achter het idee staan. Wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) is enthousiast. Rondom de houten parkeergarage komen honderden mensen te wonen.

Voor parkeergarages geldt een toenemend brandgevaar door elektrische auto’s. Deze auto’s rijden rond met een grote massa batterijen. De lithium-ion batterijen die momenteel populair zijn raken relatief gemakkelijk in brand. Bovendien is er explosierisico als zo’n auto bij een garagebrand betrokken raakt en de batterijen van buitenaf opgewarmd worden, blijkt uit onderzoek dat het Ministerie van BZK in 2013 heeft laten uitvoeren naar de brandveiligheid van parkeergarages.

In de tweede helft van 2021 start de bouw van De Nieuwe Kethelpoort. De wijk Schiedam-Nieuwland krijgt er daarmee zo’n 200 woningen bij op de plek waar nu nog het gebouw staat van de voormalige scholengemeenschap Nieuwelant.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “IN SCHIEDAM KOMT EERSTE HOUTEN PARKEERGARAGE NEDERLAND

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *