WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

IN MEI EVALUATIE VERKIEZINGSBORDEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- In mei worden de nieuwe regels geëvalueerd voor de verkiezingsborden in Schiedam. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten. Tussen de verkiezingsborden van eenzelfde partij moeten in Schiedam in het vervolg minimaal drie lichtmasten vrij worden gehouden. Volgens het stadsbestuur bleek bij de gemeenteraadsverkiezingen 2022, dat meer straatverlichting vrijhouden wenselijk is. Zo zijn er per straat meer lantarenpalen bruikbaar voor meerdere partijen.

Voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 had het campagneteam van Denk bijna elke lantaarnpaal (om en om) in meerdere Schiedamse wijken voorzien van een bord.

Bij de verkiezingen van 18 maart 2015 – Provinciale Staten en waterschapsverkiezingen- verschijnen in Schiedam voor het eerst ‘trotters’ in plaats van de traditionele houten verkiezingsborden. Ook op de trotters kunnen alle deelnemende partijen zich voorstellen.

Tot 2015 werden in verkiezingstijd op verschillende punten in de stad houten borden geplaatst, waarop politieke partijen hun posters konden plakken. Vaak gaf dit een rommelige aanblik, doordat veel verschillende formaten posters werden gebruikt. Ook waren partijen actief om poster van opponenten over te plakken of zelfs te verwijderen. Vooral de posters van de voormalige Centrum Democraten moesten het ontgelden (enige tijd vertegenwoordigd met 1 zetel in de raad).

1 reactie op “IN MEI EVALUATIE VERKIEZINGSBORDEN SCHIEDAM

  1. Kunnen die posters niet van íedere partij verboden worden? De partijen promoten milieubewustzijn maar lopen met de verkiezingen dit soort dingen op te hangen, prullaria of rozen uit te delen, plastiek jasjes met logo te dragen die na de verkiezingen worden weggepleurd. Zónder die posters gaan de mensen ook wel op foute partijen stemmen hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *