Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

IN LENTE EERSTE VLAARDINGSE GOEDERENTREINEN HOEKSE LIJN

VLAARDINGEN- Het nieuwe emplacement voor goederenvervoer bij de Vulcaanhaven in Vlaardingen-Oost kan nog voor de lente van 2020 in gebruik worden genomen. Dat verwacht de gemeente Rotterdam, als opdrachtgever van de Hoekse Lijn waarop het Vlaardingse goederenvervoer wordt aangesloten.

Gedurende de aanvraagproces bij DCMR voor een vergunning is het spoor op de terminal in Vlaardingen afgesloten. Als onderdeel van de vergunningsaanvraag heeft DCMR de Gemeente Rotterdam in november gevraagd om opnieuw een onderzoek te doen naar stikstofdepositie van het nieuwe emplacement Vulcaanhaven. Aanleiding hiervoor is de uitspraak van de Raad van State omtrent het PAS. De resultaten van dit onderzoek worden een dezer dagen aan DCMR voorgelegd.

Afgelopen zomer heeft de gemeente Vlaardingen al laten weten om testen met goederenvervoer op het emplacement Vulcaanhaven te gedogen. Burgemeester en wethouders hebben een gedoogbeschikking afgegeven voor het tijdelijk testrijden. Er wordt gedoogd zolang de gemeente nog niet alle vereiste gegevens heeft ontvangen voor het verlenen van een omgevingsvergunning.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *