Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

IN HOEK VAN HOLLAND ZIT VERVANGEND BUSVERVOER NOG VOL

HOEK VAN HOLLAND- Het vervangend busvervoer op de Hoekse Lijn zal eind deze maand vooral worden gemist in Hoek van Holland. De stadsbussen van de RET worden sinds de metro is gaan rijden vooral gebruikt als pendelbus tussen de stations Hoek van Holland Haven en de laatste bushalte bij het strand. Per 1 november eindigt deze stopdienst naar Hoek van Holland Strand (Buslijnen 711 en 713). Gemiddeld maakten 600 mensen vorige week nog dagelijks gebruik van het vervangend busvervoer. Dit aantal blijft afnemen, volgens de RET.

Afgelopen voorjaar is hardop nagedacht over het mogelijk inzetten van riksja’s als alternatief om strandgangers te vervoeren in Hoek van Holland. Ook een toeristentreintje is geopperd door de gebiedscommissie.

De bussen van het vervangend vervoer rijden deze dagen niet zelden leeg tussen de verschillende stations nu de metro sinds een week rijdt op de Hoekse Lijn. De RET houdt desondanks het vervangend busvervoer nog in bedrijf tot eind deze maand. Indien er een storing optreedt bij de metro op de Hoekse Lijn kunnen de bussen de reizigersstroom afhandelen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *