Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘IMAGOSCHADE DOOR HERBESTRATING HOOGSTRAAT SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Het imago van de gemeente Schiedam als betrouwbare partner kan schade oplopen wanneer de herinrichting van de Hoogstraat (kosten circa 3,5 miljoen euro) niet in zijn geheel wordt uitgevoerd. Daarvoor waarschuwt het gemeentebestuur nu de raadscommissie morgenavond het plan opnieuw bespreekt.

De gevreesde imagoschade zou onder meer ontstaan door onzekerheid over de tijdsspanne van het nog te doorlopen aanbestedingsproces (november/maart). Dit zou het risico vergroten dat niet op tijd wordt gestart met de uitvoering. ‘Vertraging is vanwege het evenementenseizoen en de kerstperiode voor de ondernemers in de binnenstad onwenselijk’, erkennen burgemeester en wethouders. Bovendien vindt in dezelfde periode de uitvoering plaats van de renovatie van het pand van het Stedelijk Museum (kosten 11 miljoen euro).

Het stadsbestuur wil de herbestrating desondanks zo snel mogelijk doorzetten, want geen enkel moment zou geschikt zijn om de straat open te maken. ‘Dit veroorzaakt altijd overlast voor de winkeliers, ondernemers en omwonenden en deze overlast zal met een minimum beperkt moeten worden door goed omgevingsmanagement en goede afspraken over de bouwlogistiek’, aldus het gemeentebestuur.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *