Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ILLEGALEN VERSTOPT ONDER KOFFERBAK HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- De Koninklijke Marechaussee in Hoek van Holland heeft voorkomen dat twee illegale vreemdelingen clandestien de oversteek naar Engeland konden maken. Ze zijn donderdag ontdekt onder een speciaal aangebrachte bodemplaat in een kofferbak. De 43-jarige chauffeur en 43-jarige bijrijder met de Tsjechische nationaliteit zijn aangehouden op verdenking van mensensmokkel en ID-fraude.

Tijdens de uitreiscontrole van de Stena Line naar Engeland controleerden Marechaussees een personenauto met Brits kenteken. Bij controle van de paspoorten van de inzittenden twijfelden de verbalisanten over de echtheid. Om illegale migratie op te sporen, is de auto verder doorzocht. In de kofferbak viel op dat de bodemplaat niet origineel was. Bij het optillen zagen Marechaussees een vrouw liggen. Onder de stoelen op de achterbank kwam vervolgens nog een man vandaan gekropen.

De twee illegalen hebben vermoedelijk de Iraakse nationaliteit en gaan het vreemdelingentraject in. De 43-jarige bijrijder reisde op een look-a-like paspoort en wordt daarom ook verdacht van ID-fraude.

De Tsjechische verdachten zijn in verzekering gesteld. Het onderzoek naar de mensensmokkel loopt onder leiding van het Openbaar Ministerie in Rotterdam.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *