Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ILLEGALEN OP TERREIN DFDS VLAARDINGEN-OOST

VLAARDINGEN- De politie kan op dit moment nog niets zeggen over de achtergrond van de illegalen die zaterdag zijn aangetroffen op het terrein van DFDS in Vlaardingen-Oost. “Daar zijn we op dit moment mee bezig”, is voorlopig alles wat een woordvoerder van de politie over de zaak wil loslaten.

Precies een week geleden werd ook een groep illegalen aangetroffen bij de rederij. De illegalen zaten in het laadruim van een vrachtauto die op weg was naar Engeland. De 38-jarige Roemeense chauffeur is aangehouden.

Veertien van de vierendertig moesten donderdag direct Nederland én de Europese Unie verlaten en terugkeren naar hun land van herkomst. Ook kregen ze een inreisverbod, waarmee ze na hun uitreis het Schengengebied twee jaar lang niet in mogen. Dertien illegalen zijn in vreemdelingenbewaring gesteld en worden overgedragen aan een ander Europees land, waar zij al eerder verbleven of een asielaanvraag hadden ingediend.

Het opsporingsonderzoek loopt nog en richt zich onder meer op een georganiseerd (internationaal) verband achter de mensensmokkel.

Sinds 2015 houdt de politie al rekening met illegalen die vanuit Vlaardingen als verstekelingen de oversteek naar Engeland willen maken. Het land staat goed aangeschreven onder mensensmokkelaars vanwege een soepel toelatingsbeleid wanneer een – al dan niet terecht – beroep wordt gedaan op de asielprocedure.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *