Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ILLEGALEN ONTDEKT IN BUSJE HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- De Koninklijke Marechaussee in Hoek van Holland heeft voorkomen dat zes illegale vreemdelingen clandestien de oversteek naar Engeland konden maken. Ze zijn afgelopen zaterdag ontdekt in een verborgen ruimte in een personenbusje. De 33-jarige chauffeur en drie bijrijders in de leeftijd van 18 tot en met 22 jaar zijn aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De verdachten hebben de Roemeense nationaliteit.

Tijdens de uitreiscontrole van de ferry naar Engeland controleerden Marechaussees een personenbusje met Roemeens kenteken. Om illegale migratie op te sporen, is de bus geopend voor verder onderzoek. Bij controle viel op dat achterin een krappe ruimte was gebouwd. Aangezien niet direct zichtbaar was of hier mensen achter zaten, is de laadruimte verder doorzocht. Achter een schot kwamen vervolgens zes vreemdelingen vandaan gekropen.

De vreemdelingen tussen de 16 en 39 jaar hebben vermoedelijk de Iraakse en Iraanse nationaliteit en gaan het vreemdelingentraject in. De Roemeense verdachten (twee mannen en twee vrouwen) zijn in verzekering gesteld en moeten morgen voor de rechter-commissaris verschijnen. Het onderzoek naar de mensensmokkel loopt onder leiding van het Openbaar Ministerie in Rotterdam.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “ILLEGALEN ONTDEKT IN BUSJE HOEK VAN HOLLAND

  1. Deze mensen gaan het traject in en daar gaan wij burgers van Nederland voor betalen in plaats van direct over de grens.
    Hoe dom is deze regering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *