Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ILLEGALE HANDEL BIJ WINKELS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Tijdens controles bij meerdere winkels in Schiedam zijn eerder vandaag zaken aangetroffen als illegale sigaretten, illegale medicijnen en onhygiënische omstandigheden. De actie is uitgevoerd door het Interventieteam Ondermijning in samenwerking met de politie, douane, Stedin en de arbeidsinspectie. De controles vonden plaats in de wijken West, Oost en de Gorzen.

Tegen de winkels met illegale handel is een handhavingstraject opgestart: een voornemen waarin de overheid een boete aankondigt.

De gezamenlijke acties met het Interventieteam zijn een onderdeel van de strijd tegen ondermijning. Bij ondermijning raken de zogenoemde boven- en de onderwereld verstrikt en wordt de integriteit van de bovenwereld aangetast. Ondermijning heeft allerlei verschijningsvormen, waaronder drugshandel, onduidelijke geldstromen en oneerlijk ondernemen. Gemeente, politie, Openbaar Ministerie en een groot aantal andere diensten treden samen op om ondermijning de kop in te drukken.

1 reactie op “ILLEGALE HANDEL BIJ WINKELS SCHIEDAM

  1. Tsja… Importeer hele volkeren uit landen waar illegaliteit troef is, gun ze een winkel en wees vervolgens verbaasd over dit soort handel? Wie neemt het importbeleid nog serieus?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *