WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ILLEGAAL BORDEEL SCHIEDAM-OOST OPGEROLD

SCHIEDAM- Een illegaal bordeel in Schiedam-Oost is per direct gesloten op last van burgemeester Cor Lamers (CDA). De seksinrichting was gevestigd in een woning op de Rotterdamsedijk. In de clandestiene inrichting waren drie prostituees werkzaam. De zaak kwam aan het licht door controle van advertenties op internet. Het bordeel is aangepakt door een samenwerking van het Interventieteam Ondermijning en de Vreemdelingenpolitie, afdeling Identificatie en Mensenhandel (AVIM).

Op 5 juli werd ook al een illegaal bordeel gesloten dat was gevestigd op de Rotterdamsedijk.

De gemeente Schiedam heeft de afgelopen jaren herhaaldelijk vergunningen aangeboden aan de exploitanten van illegale bordelen in de stad, maar op het aanbod voor legalisering werd telkens afwijzend gereageerd door de Oost-Europese, criminelen uitbaters. De onderwereld zou er niets voor voelen om te voldoen aan allerlei regels. 

De burgemeester heeft begin dit jaar nieuw prostitutiebeleid gepresenteerd. Voor Schiedam betekent dit een nieuw vergunningstelsel waardoor meer bedrijven dan voorheen onder de definitie van een seksbedrijf vallen. De minimum leeftijd om als prostituee te mogen werken in Schiedam wordt verhoogd van 18 jaar naar 21 jaar. Tegen illegale prostitutie blijft het strenge handhavingsregime bestaan.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *