WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ILLEGAAL BORDEEL SCHIEDAM-NIEUWLAND OPGEROLD

SCHIEDAM- In Schiedam-Nieuwland is een illegaal bordeel gesloten op last van de burgemeester. Het seksbedrijf was gevestigd in een woning in de Donker Curtiusstraat. Politie en het Interventieteam Ondermijning kwamen het bordeel tegen bij de controle van advertenties op het internet. Daarnaast zijn ook overlastklachten ontvangen over het clandestiene bordeel.

Bij de actie was ook de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) betrokken. Illegale buitenlandse prostituees die in Schiedam worden opgepakt kunnen aanspraak maken op de B8 regeling uit de Vreemdelingencirculaire. Hiermee krijgen zij toch (tijdelijk) verblijfsrecht in Nederland en kunnen zij aanspraak maken op diverse voorzieningen.

Bij de controles worden de illegalen gewezen op de wet- en regelgeving over legaal werken. Ook wordt gewezen op het hulpaanbod dat beschikbaar is. Humanitas in Rotterdam biedt bijvoorbeeld een uitstapprogramma aan. Er wordt ondersteuning geboden bij het zoeken naar ander werk, het aanvragen van een uitkering, zoeken naar passende woonruimte, het op orde krijgen van praktische zaken en het zoeken naar oplossingen bij juridische problemen. Het gemeentebestuur laat weten dat juist in Schiedam actief gebruik wordt gemaakt van dit hulpaanbod.

Al sinds 1992 zijn er signalen dat misbruik wordt gemaakt van dergelijke regelingen door de ‘slachtoffers’.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “ILLEGAAL BORDEEL SCHIEDAM-NIEUWLAND OPGEROLD

  1. De dame op de foto heeft heel veel werk zo te zien, de foto is in deze rubrieken heel vaak te zien geweest, dus de vreemdelingenpolitie? Inmiddels is ze een bn’er.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *