Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ILLEGAAL BORDEEL SCHIEDAM-NIEUWLAND OPGEROLD

SCHIEDAM- In Schiedam-Nieuwland is vrijdagavond een illegaal bordeel opgerold. Het seksbedrijf was gevestigd in een flatwoning op de Parkweg. In het clandestien bordeel waren twee prostituees werkzaam. De zaak kwam aan het licht naar aanleiding van meerdere advertenties op het internet. Daarop is een controle uitgevoerd door de gemeente en de Vreemdelingenpolitie.

Illegale prostituees die in Schiedam worden opgepakt kunnen aanspraak maken op de B8 regeling uit de Vreemdelingencirculaire. Hiermee krijgen zij (tijdelijk) verblijfsrecht in Nederland en kunnen zij aanspraak maken op diverse voorzieningen.

Bij de controles wordt gewezen op de wet- en regelgeving over legaal werken. Ook wordt gewezen op het hulpaanbod dat beschikbaar is. Humanitas in Rotterdam biedt bijvoorbeeld een uitstapprogramma aan. Er wordt ondersteuning geboden bij het zoeken naar ander werk, het aanvragen van een uitkering, zoeken naar passende woonruimte, het op orde krijgen van praktische zaken en het zoeken naar oplossingen bij juridische problemen. Het gemeentebestuur laat weten dat juist in Schiedam actief gebruik wordt gemaakt van dit hulpaanbod.

Al sinds 1992 zijn er signalen dat misbruik wordt gemaakt van dergelijke regelingen door de ‘slachtoffers’.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *