RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

IJSSALONS SCHIEDAM EN OMSTREKEN: ‘WARMTE FUNEST’

SCHIEDAM- De ijssalons lijden onder de hoge temperaturen. Er komen minder klanten in de zaak, de apparatuur begint te haperen en vers ijs bereiden kan alleen in de vroege ochtend. Daarover zijn de meeste ambachtelijk ijsmakers in de regio het wel eens met elkaar.

Mike van ijssalon La Sorpresa op de Hoogstraat in Schiedam staat al vroeg achter de machines. “Zodat er in de keuken niet al te veel warmte meer is. Ik ben vanmorgen om 06.30 uur begonnen. Op normale dagen begin ik om een uurtje of 9. Dan draai ik ook overdag meestal nog wat ijs”, zegt hij.

De ijsmaker bij Winzo op het Van Schravendijkplein in Vlaardingen schrikt niet terug van ijsdraaien bij tropische warmte in hun fabriek: “Bij mij kan het 35 graden worden. Het wordt dan moeilijker werken, maar het werkt nog allemaal wel.”

Bij ijsmaker Jeroen op de Markt in Maassluis is men bevreesd voor de vriezers. Het bedrijf heeft een airco geplaatst om de lucht boven de vriezers koeler te houden en niet verder op te laten lopen dan maximaal 36 graden. De vriezers zijn thermisch beveiligd op 38 graden.

De buitentemperatuur is uiteindelijk allesbepalend voor elke ijssalon. Dat beaamt men onder andere bij de familie Alting in Rotterdam: de leverancier van het ijs bij De IJswinckel aan de Zwaluwlaan in Schiedam en de Visbank aan de Westhavenplaats in Vlaardingen: “Ja , met deze temperatuur ga je niet door de stad lopen, neem ik aan.”
Volgens Winzo ligt de ideale temperatuur op een graad of 18 tot 21. Er is spraken van minder omzet op dagen met een temperatuur boven de 24-25 graden, laat de baas weten van La Sorpresa: “Ideaal is het wanneer mensen net niet naar het stand gaan.”

Met deze warme dagen moeten de salons het vooral hebben van de avondverkoop. De piek in de verkoop ligt momenteel tussen 19.30 en 22.00 uur.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *