Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

IDEETJE: ‘GEBEDSRUIMTE OP STADSKANTOOR SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) speelt met de gedachte om  genderneutrale toiletten en gebedsruimtes in te stellen bij Schiedamse organisaties. Ooijevaar heeft deze twee zaken in een persgesprek genoemd om te illustreren hoe organisaties laten zien hoe ze staan voor ‘een inclusive organisatie’. ‘Daarmee is dit geen toezegging dat ze er gaan komen’, benadrukt een woordvoerder van de gemeente.

Het idee kan desondanks rekenen op kritiek van de fractievoorzitter van oppositiepartij LOS. Andreas Rose (LOS): ‘Op het gemeentehuis komt een gebedsruimte en een genderneutraal toilet. Kan in deze multifunctionele ruimte niet ook het boerkapaspoortloket van Denk komen? Noemen we het de all inclusieve bezemkast.’

Volgens de woordvoerder van de gemeente staat Schiedam voor een inclusieve stad en een inclusieve organisatie en onderzoekt men hoe dit tot uiting te laten komen. Naast de genderneutrale toiletten en gebedsruimtes op het stadskantoor zouden nog meer andere voorbeelden zijn te noemen. De woordvoerder somt op: ‘Denk aan de toegankelijkheid van het gemeentehuis voor mindervaliden of het trainen van leidinggeven op het ingrijpen bij ongewenst gedrag, bijvoorbeeld discriminatie op basis van afkomst, leeftijd, geaardheid’.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

9 reacties op “IDEETJE: ‘GEBEDSRUIMTE OP STADSKANTOOR SCHIEDAM’

 1. Wat een gestoord persoon is deze wethouder, misschien een idee om dit voorstel aan te nemen een gender neutrale toilet met een gebedsruimte in één, dit voor de acceptatie van alle inwoners van Schiedam.

  1. Ik denk dat er wel belangrijkere items zijn te vinden binnen de gemeente Schiedam.
   Dit is zonde van de tijd die hierin gestoken wordt. En wie zit hier daadwerkelijk op te wachten.

 2. Ik vind dit een slecht idee.volgens kan hij zijn aandacht beter richten op belangrijke dingen die spelen in Schiedam. Of weet die niet wat er allemaal speelt in Schiedam
  Daar lijkt het wel op als je met zulke ideeën komt

 3. Deze nogal gestoord en onnozel overkomende Ooijevaar heeft zijn aandacht recentelijk ook eens gericht op een serieus probleem, namelijk het uit de handlopende parkeerprobleem in een aantal wijken rondom het centrum. Toen kwam deze Ooijevaar met het dwaze plan dubbeltjesparkeren. Dit zegt genoeg, van deze Ooijevaar hoef je dus niet te verwachten dat die ooit iets zinnigs gaat doen in Schiedam. Het lijkt me beter dat hij zijn vleugels uitslaat en naar Amsterdam vliegt, wat mij betreft mag dit zonder schaamte. Daar zijn ze dol op dit soort wethouders en worden zijn idiote ideeën misschien wel op prijs gesteld.

 4. Nog wat ideetjes: subsidie voor moskeeën bij het plaatsen van de regenboogvlag in elke minaretten. Meneer Ooijevaar gaat homohuwelijke inzegenen in de moskee. Een dragqueen komt de orde bewaken op de bbq zones. Maar laten we beginnen met Turkse baby’s onder te brengen bij een stelletje potten. Misschien dat het dit keer wel lukt (…)

 5. Ik ben van mening dat we allemaal gestoord raken door de 5G. Dat is een zeer kwalijke zaak. Wij mensen gaan rationeel denken, krijgen burnouts, agressief gedrag, kanker en onze vegenatief zenuwstelsel zal aangetast worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *