Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HYBRIDE BUSSEN OFFICIEEL IN SCHIEDAM EN VLAARDINGEN

SCHIEDAM- De RET gaat vandaag officieel rijden met zero-emissie-bussen op de lijnen 32, 33, 38, 44 en 56 in Vlaardingen, Schiedam en Rotterdam . Het introduceren van de vijfenvijftig zero-emissie-bussen is voor de RET een eerste stap naar 100% zero emissie in 2030. De afgelopen weken waren de bussen al in gebuik op diverste lijnen in de regio Waterweg-Noord.

De EU-Investeringsbank (EIB) heeft een leningsovereenkomst van 115 miljoen euro getekend met de RET en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Met de lening kan de RET de nieuwe elektrische en diesel-hybride bussen betalen, oplaadpunten aanleggen en een aantal tram- en metrosporen vernieuwen.

De uitruk van de eerste reeks elektrische bussen van de RET werd tijdensde ochtendspits op 16 december op Rotterdam CS feestelijk ingeleid door Judith Bokhove wethouder Mobiliteit van de gemeente Rotterdam, Igor Bal portefeuillehouder OV-concessiemanagement MRDH en Maurice Unck, directeur van de RET.
De drie bestuurders ‘trapten’ de komst van de 100% schone bussen af doorheel hard te fietsen. Daarmee gingen de lichtjes van de elektrische bus aan.
Dit werd vol overgave begeleid door het RET kerstkoor.
De nieuwe bussen bieden reizigers straks verschillende voordelen: ze hebben een moderne inrichting, beschikken over USB-laadpunten, pinautomaten met de mogelijkheid om contactloos te betalen en reizigers kunnen er met de barcode in- en uit te checken. Daarnaast zijn de nieuwe voertuigen stiller dan dieselbussen.

De busvloot waarmee de RET tot dit moment reed, zit tegen het einde van zijnlevensduur. De RET vervangt daarom de komende maanden in totaal 198 oudere dieselbussen. Naast de vijfenvijftig elektrische bussen die vandaag worden geïntroduceerd, gaan er de komende maanden honderddrie nieuwe dieselhybride bussen en veertig nieuwe dieselbussen de weg op. Deze zijn respectievelijk tot 40 en 10-20 % zuiniger dan de oudere dieselmodellen. In 2021 komen er nog vijftig zero emissiebussen bij, in 2024 weer vijftig en in 2029 de laatste honderdtien.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “HYBRIDE BUSSEN OFFICIEEL IN SCHIEDAM EN VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *