Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘HUURDERSONDERSTEUNING SCHIEDAM VERLOOPT NAAR WENS’

SCHIEDAM- De huurdersondersteuning die de gemeente Schiedam aanbied functioneert prima na de subsidiestop voor het Schiedams Overleg Bewoners Organisaties (SOBO) per 1 april jongstleden. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten aan de PvdA, nu de huurdersondersteuning officieel niet meer ligt bij het SOBO, maar bij onder andere de WijkOndersteuningTeams (WOTs) en de bewonersondersteuner op het Stadserf.

Van 1 april tot 1 oktober heeft de bewonersondersteuner vierendertig vragen ontvangen. Een blik op de vragen tot nu toe leert dat ongeveer de helft van de vragen direct zijn te beantwoorden door bijvoorbeeld een doorverwijzing naar de juiste instantie. In enkele complexe trajecten begeleidt men inwoners bij de stappen naar verschillende instanties.

De samenwerking tussen de huurdersondersteuning op het Stadserf en de WOTs verloopt ook naar wens. Over en weer worden zaken overgedragen, zodat ze gezamenlijk zorgen dat alle bewoners op de juiste plek terecht komen.

De WOT medewerkers beschikken over de benodigde basiskennis van de verschillende wet- en regelgeving. Wanneer zij er zelf niet uit komen nemen ze contact op met de bewonersondersteuner. In overleg kan de bewonersondersteuner adviseren over de aanpak. Voor complexe vragen van juridische aard die de WOT medewerkers niet zelf kunnen beantwoorden kunnen zij contact opnemen met de sociaal raadslieden van Minters. De raadslieden adviseren de WOT medewerkers of begeleidende WOT medewerkers bij complexe trajecten.

Na een opstartfase waarin leden van de WOTs, de bewonersondersteuner en andere leden van het team wijkontwikkeling met elkaar hebben verkend wie welke rol heeft, verloop de samenwerking naar wens. Over en weer worden zaken overgedragen, zodat ze gezamenlijk zorgen dat alle bewoners op de juiste plek terecht komen. De leden van het WOT zijn eerste aanspreekpunt in de wijk. De bewonersondersteuner en leden van het team Wijkontwikkeling zijn bereikbaar indien leden van het WOT willen doorverwijzen of willen overleggen wat een goede aanpak is.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *