Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HUURDERS VLAARDINGEN JUICHEN ALWEER BIJ ENERGIEZUINIGE HUIZEN

VLAARDINGEN- Woningbouwcorporatie Waterweg Wonen meldt een succesvolle kijk- en meetmiddag voor de huurders van de in aanbouw zijnde eengezinswoningen aan de Samuel Esmeijerstraat. ‘We hadden een 100% opkomst, veel blije gezichten en een hoop positieve reacties’, laat de verhuurder weten.

In oktober is gestart van de bouw van de twintig eengezinswoningen aan de Samuël Esmeijerstraat. De woningen zijn van het type Nul op de Meter. Ze hebben vloerverwarming, een luchtwarmtepomp, goede isolatie en elk meer dan twintig zonnepanelen op het dak. Een Nul op de Meter-woning wekt genoeg energie op voor de installaties én voor het meeste verbruik van de bewoners. Gas komt er niet meer aan te pas.

In de nieuwjaarsnacht brak brand uit op het dak van een volledig gerenoveerd complex van Waterweg Wonen aan de Insulindesingel. Mogelijk heeft een vuurpijl onder de zonnepanelen de grote brand veroorzaakt. Een technisch defect met de zonnepanelen zelfs werd vrij snel uitgesloten door onafhankelijke onderzoekers. Wel zijn er nog twijfels aan de brandveiligheid van het isolatiemateriaal. Er is uitsluitend isolatiemateriaal gebruikt dat voldoet aan het Bouwbesluit bij de energiezuinige woningen.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *