Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

INBOEDEL HUURDERS VLAARDINGEN NAAR VLUCHTELINGEN

Het stadsbestuur van Vlaardingen laat weten: ‘De beleving van de burger is over het algemeen positief. Dit blijkt uit de bereidheid tot het doen van vrijwilligerswerk voor deze groep, het aanbieden van spullen en de reacties op de berichtgeving. We kunnen stellen dat er nog steeds maatschappelijk draagvlak is voor de Vlaardingse aanpak van gespreid huisvesten.’ (foto: sticker op Liesveld Vlaardingen).
Het stadsbestuur van Vlaardingen laat weten: ‘De beleving van de burger is over het algemeen positief. Dit blijkt uit de bereidheid tot het doen van vrijwilligerswerk voor deze groep, het aanbieden van spullen en de reacties op de berichtgeving. We kunnen stellen dat er nog steeds maatschappelijk draagvlak is voor de Vlaardingse aanpak van gespreid huisvesten.’ (foto: sticker op Liesveld Vlaardingen).

VLAARDINGEN- Verhuurder Waterweg Wonen in Vlaardingen heeft afgesproken dat onder bepaalde voorwaarden spullen van woningen die geruimd moeten worden, gebruikt kunnen worden voor de inrichting van de huizen van vluchtelingen. Dat laat het gemeentebestuur weten in de deze week verschenen voortgangsrapportage over de verplichte huisvesting van vluchtelingen.

Vanuit de Welkomcampagne van VlaardingenWerkt zijn er bij ruim honderd Vlaardingers spullen opgehaald ten behoeve van vluchtelingen, en honderdvijftig keer zijn er spullen afgeleverd bij de nieuwkomers. De welkomcampagne maakte in eerste instantie gebruik van de Welkomwinkel op de Hoogstraat. ‘Deze winkel heeft zijn rol gehad en wordt gesloten’, zo laat het gemeentebestuur weten.

Het stadsbestuur van Vlaardingen heeft ook laten weten het wenselijk te vinden om minderjarige vluchtelingen maandelijks zo’n 200 euro aanvullende bijstand te geven bovenop de gebruikelijke uitkering van 778 euro. De bijstand voor deze groep minderjarigen wordt dan gelijkgetrokken met de uitkering van een jongere van 21 jaar, die ontvangt 924 euro.

Eerder werd al bekend dat 12% van de bereikbare sociale huurwoningen in Vlaardingen met voorrang gaat naar vluchtelingen. Zij komen niet op een wachtlijst. De huisvesting van de vluchtelingen gaat samen met 1,3 miljoen euro aan extra bijstanduitkeringen in Vlaardingen, alleen al dit jaar.

35 reacties op “INBOEDEL HUURDERS VLAARDINGEN NAAR VLUCHTELINGEN

 1. Dus mensen die door een slecht functionerend maatschappelijk werk in Vlaardingen die niet in staat is binnen 3 maanden een simpele beslagvrij voet uit te rekenen of een aanvraagformulier bijzonder bijstand in te vullen, kunnen er op rekenen dat zij ook nog hun inboedel moeten afstaan.

 2. Waar zijn we in godsnaam mee bezig ik ben door faillissement werkeloos
  Geworden heb 28 jaar gewerkt nu hellaas in ww terecht gekomen waar al die jaren zelf betaald heb
  Zo meer collega’s het enige wat wij te horen krijgen u moet zo snel mogelijk aan het werk anders uitkering gestopt als u zich niet aan de wet houden
  Nu Lees ik dit aan een stuk gewoon belachelijk voor worden
  De Nederlandse bevolking maar betalen
  Ben het er ook echt niet mee eens

 3. Is vlaardingen nou helemaal van de ratte bezeten door dit te doen vragen ze om opstand onder
  de Nederlanders wat een onzin en dat geef zeker een aanzuigende werking onder de mensen
  om met een bootje hierheen te komen wat een onzin niet werken en dan haast 1000 euro krijgen
  zou ik ook wel willen .Laat je gezonde verstand eens werken en doe dit niet moet niet veel gekker worden

 4. Wat een onzin om mensen met achterstand hun huis uit te zetten ipv te helpen!! Dan wordt hun huis uitgeruimd, en dan hun spullen whop naar de asielzoekers. Te bizar voor woorden. Trouwens veel mensen weten het niet, maar een woningbouwvereniging moet een vergelijkbare woning ervoor in de plaats voor geven ket een lagere huur.
  Een jonge asielzoeker krijgt ruim 700 euro.ze krijgen eten en drinken en een bed om te slapen welke wordt betaald voor hen. Dus eigenlijk net zo als een thuiswonend kind. Waarom krijgt een inwonend kind dan maar 228 euro???? Zijn ze gek geworden!!!

 5. hoop dat dit ook allemaal wordt gelezen door invloedrijke mensen ,ach ,ach ,waar gaan wij naar toe .de afgrond in getrapt ,hoe durven ze! te waanzinnig dit , de wet zit niet zo in elkaar dat je de spullen van de mensen zomaar kan confiskeren,wettelijk is dit ontvreemding van eigendommen! dus wat gaan die mensen doen .gaan de brand er in steken of erger explosie veroorzaken met alle gevolgen voor de buurt ,en gevaar voor de omgeving!! je mag mensen niet hun spullen afpakken en aan een ander geven zou wat moois zijn ! welke hersenloze man of vrouw heeft dit verzonnen dan ? achterhaal dit maar eens ,die kent de wetten niet hoor ! protest tegen dit is zeker op zijn plaats en deel het maar ,straks gaan ze er nog je salaris [wat toch al klein is tegenwoordig]onder de zoekers verdelen ,hebben ze weeer wat nieuws!en maar zuigen en proberen en er gewoon doordrukken ,nou ik zou het wel weten !sterkte allen …

 6. een einde aan dit soort zwaar landverraad?? kies dan voor de pvv zodat we ons eigen land terug krijgen uit de handen van de linkse verraders die ons mooie land aan het vernietigen zijn

 7. Die hebben letterlijk en figuurlijk een tientallen klappen van de molen gehad.
  Het lijkt wel alsof zij erop zitten te wachten om een woning te ontruimen om er asielzoekers in te kunnen zetten.

 8. dit is nog erger als in de oorlog zoals ik de verhalen van mijn moeder heb gehoord nu word je ook weer niet als Nederlander geholpen om je huur te kunnen betalen want dan ken je lekker je spullen aan een asiel zoeker geven het brengt zelfs niks meer op met een openbare verkoping zodat je misschien nog iets van je schuld ken betalen maar nee hoor nog verder in de shit duwen zodat je als dakloze niet meer opgevangen word want daar is geen geld meer voor moeten buiten lopen maar geef die € 200 aan de dakloze opvang zodat ze naar binnen kunnen en dan niemand meer hoeven lastig te vallen voor een euro om een koppie thee te kunnen kopen om een beetje warm te worden het is te gek voor worden hoe er hier om gegaan word met geboren Vlaardingers en mensen die een uitkering hebben en overal aan moeten voldoen en € 200 erbij is meer als dat een ander ontvangt

 9. Ten eerste zijn het helemaal geen vluchtelingen, maar economische parasieten. Ten tweede zitten ze bij binnenkomst meteen achter de Hollandse meiden aan met maar 1 doel, dat is ……… raad maar!!! Ten derde zijn al die slinkse gemeente besturen compleet geschift en helpen mee aan de islamisatie van NLO, kan ook niet anders met een partij van de afgrond/allochtonen boergemeister, dus stem PVV!!!

 10. Ik begrijp dat we deze mensen moeten helpen , aan onderdak en eten vind ik geen probleem.
  Maar als hun land weer veilig is , alles inleveren en gelijk terug, terug naar je eigen land met je eigen gewoontes maar wel in veiligheid, maar ik ben bang dat dat niet gebeurd , ik ben zelfs bang dat ze de rest van de familie ook hierheen halen omdat we zo goed zijn voor ze.Ik werk 20 uur per week vanwege mijn beperking en ik heb als 53 jarige volbloed nederlander nog minder per maand dan hun zo krijgen , ja tuurlijk ben ik jaloers normale reactie toch? Waar gaat het heen met nederland en wanneer , ja wanneer gaat het mis . Want dat dit eerdaags goed mis gaat dat is zeker.

 11. we zijn totaal de weg kwijt, als je je leven lang gewerkt heb en je komt op straat, kan je alles kwijt raken, nee je raakt alles kwijt, en er is geen medelijden voor je, wie gaat dit idioten gedrag stopen, van die schapen bij de overheden, en we weten niet alles, want dit komt toevallig in de Media.
  mensen wordt wakker AUB

 12. Sta even stil bij het feit dat vele mensen (gezinnen) door omstandigheden hun huur tijdelijk niet kunnen betalen. Dit is op zich al een zware straf, je hebt immers je best gedaan om de rekeningen te betalen. En als je nu om je heen kijkt zie je dat de “nieuwe Nederlanders” blijkbaar een streepje voor hebben op de “echte” Nederlanders, dit is in ieder geval wel de beleving van vele Nederlanders…. Er moet een eind komen aan de betutteling van deze nieuwkomers!

 13. Dit is voor veel mensen echt huilen en gestraft worden!! En dat allemaal van het door ons betaalde belastinggeld. Het ergste is dat we aan die oneerlijkheid maar een ding aan kunnen doen en dat is: massaal JUIST stemmen maar dan ook gaan en niet denken: die ene stem van mij, wat maakt dat nou uit!!!!! Heel veel. Maar meestal de mensen met de grootste mond blijven thuis. Dat is erger dan nu commentaar te hebben.

 14. Google eens EJBron en Eunmask, dit zijn haatsites tegen buitenlanders enz.
  Laat je niet piepelen, uit elkaar spelen door dit soort gasten.

 15. Ik heb 42 jaar gewerkt waarvan de laatste 8 jaar als ondernemer. Ben in maart hulp gaan vragen bij ondernemers ondersteuning en sozawe, kreeg niets. Nu zes maanden later krijg ik eindelijk een gezinsuitkering van €1300,00 en hulp van de voedselbank. Omdat ik altijd hard heb gewerkt is mijn huur de laatste jaren met €150,00 per maand gestegen. de uitkering is niet genoeg om mijn vaste lasten te betalen en dan lees ik dit.

 16. wij mogen zwarte iet niet hebben omdat het discriminerend zou zijn, worden wij Nederlanders nu niet gediscrimineerd?? zelfs ik verdien zoveel niet eens per maand, werd ontslagen omdat ik totaal 2 jaar ziek was van de 5 jaar, werkte op een sociale werkplaats vanwege mn gezondheid, 2 derde van mijn salaris werd me afgepakt. de regering moet zich rot schamen dat men zo over het volk regeert.nee wel 37 jfk’s kopen ,wat moeten wij als klein landje met 37 toestellen??? en wij maar betalen.

 17. Snap best dat er hulp aan die mensen wordt gegeven maar lees hier al.die berichten er is ook hier armoe door wat voor omstandigheden dan ook maar die worden niet gesteund zoek het zelf maar uit te belachelijk voor worden waar gaat dit heen

 18. Hoe creëer je verdeeldheid…
  je mag er vanuit gaan dat mensen met huurachterstand (financiële) problemen hebben. Door hun spullen af te nemen wordt hun financiële situatie niet beter. Help ze liever ipv ‘te straffen’ en nog verder in de financiële afgrond te duwen.
  Vluchtelingen hebben ook hulp nodig. Maar ‘de een zijn dood is niet de ander zijn brood’. Zou tenminste niet zo moeten zijn.
  Ik denk niet dat iemand (een vluchteling) gelukkig kan zijn met de inboedel die een ander zijn afgenomen…
  Het is een verlies-verlies, zwaar verloren situatie.

 19. Het gaat om een slordige 110 vluchtelingen. Ze zijn alles verloren. Hun huis vernietigd; vrienden en baan kwijt. En nu is het landverraad om de minderjarigen onder de gevluchten een fatsoenlijke uitkering te geven?
  uitzonderlijk trieste reacties op dit forum. Vanuit jullie zielige oogpunt zouden jullie nog inzien dat dit helpt om bijvoorbeeld diefstal te voor komen. Leef met ze mee; of niet – maar zulke onredelijke haat is pure waanzin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *