Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HUREN TERECHT OMHOOG BIJ KLEINER WONEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Huurders van Woonplus die kleiner gaan wonen ontkomen in veel gevallen niet aan een hogere huur. Dat wordt de PvdA in Schiedam duidelijk gemaakt door het gemeentebestuur. ‘Dit is een landelijke ontwikkeling, die het gevolg is van het landelijk huurbeleid en niet specifiek is voor Woonplus’, laten burgemeester en wethouders weten.

De PvdA heeft eind april schriftelijke vragen gesteld over doorstroom wonen. Perta Zwang (PvdA): ‘Veel Schiedammers huren een woning bij Woonplus. Vaak hebben gezinnen een huis gehuurd waar zij vele jaren met plezier met het hele gezin in gewoond hebben. Dan komt het moment dat de ouders andere woonbehoeftes krijgen zoals kleiner willen wonen, het liefst in hun eigen wijk. Op deze manier komen de ruimere woningen vrij voor jonge gezinnen. In de praktijk komt het echter voor, met name in de wijken Groenoord en Woudhoek, dat kleiner wonen in hetzelfde complex leidt tot hogere huren. Hierdoor wordt de doorstroom naar een drie- of kleine vierkamer woning ontmoedigd.

Het gemeentebestuur legt uit: ‘Sinds 2017 is de zogenaamde huursombenadering voor alle woningcorporaties ingevoerd. Deze huursombenadering geeft, binnen landelijk bepaalde grenzen, woningcorporaties de mogelijkheid om huren van woningen meer te verhogen als de bestaande huur flink lager is dan de streefhuur en minder als de bestaande huur niet veel verschilt van de streeffiuur. Dit zal als effect hebben dat in de toekomst de huren van huurders met een lange woonduur en een korte woonduur dichterbij elkaar zullen liggen’.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “HUREN TERECHT OMHOOG BIJ KLEINER WONEN SCHIEDAM

  1. Ze moeten het maar eens uit komen leggen hoe ze dat bereken eensgezinwoningen in de woudhoek weverpad onder de huursubsidie grens op smitpad huren daar boven terwijl de woningingen op het smitpad kleiner zijn en toen zijn neer gezet als sociale woningbouw deze woningen krijgen nu een extra huur verhoging leg mij het nu maar eens uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *