Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HULPDIENSTEN WILLEN AUTOBAAN OVER STRAND HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Er wordt nagedacht over de aanleg van een autobaan over de volle lengte van het strand van Hoek van Holland. Dit om de bereikbaarheid voor hulpdiensten mogelijk te maken. De plannen zijn slecht gevallen bij de kennisgroep binnen de Gebiedscommissie. Ineke Vos (PvdA): “Naar mijn idee is dat totaal onwenselijk. Het is tenslotte strand.”

In eerste instantie zal het gaan om een tijdelijke weg, bestaande uit betonnen platen, die komen te liggen vanaf de Rechtestaat tot aan de Pier. Het plan is afkomstig van de afdeling Veiligheid van de gemeente Rotterdam.

Via het betonnen noodpad willen politie en ambulance onder meer de terrassen eenvoudiger kunnen bereiken. Inmiddels is vastgesteld dat, vanwege de komst van metrostation Strand, ook de bereikbaarheid van de winkels op het Zeeplein problemen gaat opleveren. Wanneer dit niet wordt opgelost is het idee om de autobaan over het strand een definitieve bestemming te geven.

Momenteel ligt er al een vergelijkbaar pad langs de strandhuisjes.

Onlangs werd ook bekend dat de gemeente en politie bewakingscamera’s willen plaatsen op het Hoekse strand per 2022.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

11 reacties op “HULPDIENSTEN WILLEN AUTOBAAN OVER STRAND HOEK VAN HOLLAND

 1. ik weet 1000 steltonplaten tekoop voor niet teveel maar eer er wordt gereageerd is het seizoen al voorbij en de platen weg

 2. Als er maar weer niet een stelletje asociale zijn, die er illegale strand races gaan houden.
  Het is er bijna om vragen.

 3. Ik ben toch blij dat als er iemand een hartstilstand heeft of neergestoken is er snel hulp komt.

  De politie heeft vrijstelling van alle artikelen uit het Reglement Verkeersregels & Verkeerstekens (RVV). Dit betekent dus bijvoorbeeld dat de politie de maximumsnelheid mag overschrijden. Ook mag de politie bijvoorbeeld:

  doorrijden bij een rood verkeerslicht;

  rijden over de vluchtstrook;

  rijden op plaatsen waar anderen dit niet mogen zoals een trambaan, busbaan en stoep;

  inhalen over een doorgetrokken streep;

  parkeren of stilstaan waar dit voor anderen verboden is.

  Daarnaast zijn er voorwaarden aan de vrijstelling verbonden:

  de verkeersveiligheid mag niet in gevaar komen;
  het gebruik van de vrijstelling is gezien de situatie noodzakelijk.

  De politie mag uitsluitend met toestemming van de meldkamer gebruikmaken van optische en geluidssignalen. Deze toestemming vervalt als bijvoorbeeld een andere hulpdienst al op de plek van het incident is aangekomen. Zo kan het dus gebeuren dat een politievoertuig met zwaailichten en sirene een kruising oversteekt, om snel daarna met het normale verkeer verder te rijden. In sommige situaties rijdt de politie met spoed, maar zonder zwaailichten en sirene. Bijvoorbeeld bij gijzelingen, overvallen, inbraken en zelfdodingen. Dit doet de politie om de kans op een heterdaadsituatie te vergroten en daders te kunnen aanhouden, of om te voorkomen dat zaken (nog) ernstiger worden.

  Uiteraard kun je over roekeloos verkeersgedrag van de politie een officiële klacht indienen.
  Ik vermoed dat het voor de betrokken agent meer gevolgen heeft dan voor een “normale” burger.

  Uiteraard zijn er weer verjaardagsfeestje verhalen dat er een politieauto fout werd geparkeerd bij een patatzaak om een patatje te halen Amsterdamse Azijnpissers hebben altijd een “ja maar…..” verhaal.

  1. Och Martin, ik heb heel vaak gezien dat mensen die op zich wel aardig zijn volledig veranderen als ze dezelfde kleding (lees uniform), dragen, zelfs wielrennerspakjes worden uiterst onaangenaam als ze in groepsverband de fietspaden onveilig maken. Soldaten in Myanmar die burgers door het hoofd schieten. Bijna onze gehele politiemacht koos in 1940 Duitse zijde om daarna in 1945 meisjes kaal te scheren. Ik heb zelf best wel negatieve ervaringen voor uniformdragers, en voor politie agentjes zelfs de grootste minachting. Vandaag was er een mooie demonstratie op het Marconiplein om racisten uit het korps te krijgen. We zouden niet veel agentjes overhouden als dit muisje een staartje krijgt. Ik weet dat je een enorme politiefan bent, en ik waardeer vaak je mening, maar van mij zul je nooit een uniformpjesfetisjist maken.

 4. Je hoeft geen fan van de politie te zijn. Maar het zijn wel de mensen die de teringzooi van en voor een ander opruimen.
  Dat allemaal in opdracht van een democraties gekozen regering. Ook ik ben het niet eens met de keuze van de meerderheid van de Nederlanders, maar het zij zo.
  En in Nederland doet de politie het niet nog niet zo slecht, volgens diverse onderzoeken, ook van mensenrechten organisaties.
  Uiteraard kan het altijd beter.
  Ik word ook pissig als ik een prent krijg, maar heb het zelf veroorzaakt.
  Zeg ook niet dat agenten nooit fouten maken. Dat gebeurd overal. En de opmerking dat vrijwel alle agenten in de oorlog fout waren is onjuist. Een bakker die brood aan de moffen verkocht was ook niet per definitie een NSB’er. Hij verkocht brood aan de moffen maar gaf brood aan de bevolking. Als hij het niet deed werd het gedaan door een Duitse bakker, die zou nooit wat gegeven hebben aan een Nederlander.
  Een agent deed over het algemeen zijn normale werk en bemoeide zich niet met de moffen. Toen deze moffen steeds meer van de politie ging eisen om de bevolking te onderdrukken gingen velen bij het verzet.
  Op straat was een agent herkenbaar voor de burgers. Wegduiken achter een bureau was moeilijk. Bekeurde hij iemand vanwege een verkeerszovertreding? Dan was het ‘Moffenvriend’! En kreeg hij het aan de stok met de vijand, dan was hij een “Goede vaderlander!” Volgde de agent de bevelen op van de bezetter die steeds misdadiger werd of voer hij op zijn eigen moreel kompas? Tussen collaboratie (zwart), verzet (wit) en accommodatie (grijs) waren heel wat gradaties te vinden.”

  1. Als er zoveel mensen in het ver=zet zaten als gezegd hadden de Duitsters geen schijn van kans gehad. Hoe vaak heb jij horen zeggen, “mijn vader/opa zat in het verzet?” En heb je wel eens horen zeggen ¨mijn vader/opa was zo’n tering enesbeejer?” Nee dus.

 5. Als er zoveel mensen in het ver=zet zaten als gezegd hadden de Duitsters geen schijn van kans gehad. Hoe vaak heb jij horen zeggen, “mijn vader/opa zat in het verzet?” En heb je wel eens horen zeggen ¨mijn vader/opa was zo’n tering enesbeejer?” Nee dus.

  1. Hans, wijken wat ver af van een rijbaan op het strand,maar zijn wel lekker bezig. Dit is het laatste wat ik erover kwijt wil.

   Tijdens de herdenking van de doden en de viering van de bevrijding ligt de nadruk vanzelfsprekend op de slachtoffers en de helden. Wat steeds onderbelicht blijft is dat een fors deel van de Nederlandse bevolking ijverig meehielp met de bezetter, onder meer bij het uitroeien van de joodse bevolking. Naar schatting heeft 1 op de 3 huidige Nederlanders foute ouders of grootouders.

   De daders zwegen meestal na de oorlog tegen hun kinderen over wat ze – precies – hadden gedaan. Nazaten hoorden vaak slechts via-via dat hun ouders of grootouders tijdens de bezetting hadden gecollaboreerd met de nazi’s. Die onwetendheid kan nu verbroken worden omdat het Nationaal Archief geraadpleegd kan worden. Daar staat vier kilometer archiefmateriaal over de vele duizenden die na de oorlog zijn opgepakt vanwege hun bedenkelijke rol in de oorlog. Volgens een deskundige van het archief stamt naar schatting één op de drie Nederlanders af van foute Nederlanders.
   Zelf heb ik het Nationaal Archief ook geraadpleegd, daar kwam ik mijn (groot) ouders niet in tegen als lid van de N.S.B. Helaas wel als krijgsgevangene.
   Als zou blijken dat het wel zo zou zijn geweest, zou ik dat vermeld hebben. Er is een heel t.v. programma over gemaak. Kinderen van foute ouders, ook kinderen van N.S.B.’ers waren slachtoffer van de praktijken die hun ouders erop nahielden.

   Zelf heb ik jarenlang mijn Nederlandse uniform met trots gedragen.
   Van mijn 18e tot 58e, bereid om mijn land te verdedigen en gedaan. Zowel tegen het “Rode” gevaar als tegen terroristische figuren. Nu vraag ik mij af wie mij nu beschermt tegen een nieuwe 5e colonne.
   In de oorlog mochten mijn (voor) ouders niet in de avond naar buiten, dan werd er door de moffen op hun geschoten. Nu (m.u.v.corona avondklokWet) durven velen niet naar buiten, de kans op een mes op je keel is te groot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *