Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HUIZENJACHT UITZENDBUREAU ARBEIDSMIGRANTEN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN-  Uitzendbureau Stipt  is op huizenjacht in het centrum van Vlaardingen. Meerdere appartementen zijn inmiddels opgekocht waarvan twee in de Korte Hoogstraat. Een woordvoerster  van het uitzendbureau uit Schiedam ontkent met klem dat  de panden  zijn bedoeld voor de huisvesting van arbeidsmigranten.  “Wij doen dat als belegging en dat is voor andere zaken  bestemd. We kopen ook niet onder de naam Stipt”, aldus de woordvoerster van het uitzendbureau.

Stipt heeft in 2015, tegen alle afspraken in, arbeidsmigranten gehuisvest in de Sluiswachterswoningen aan Westhavenkade in Vlaardingen. Stipt is één van de convenantpartners ‘Tijdelijke Huisvesting Arbeidsmigranten’. Eén van de afspraken in het convenant is dat alleen wordt gehuisvest in onderling overleg met de gemeente. Door Stipt is destijds aangegeven dat het onderbrengen van de arbiedsmigranten aan de Westhavenkade een vergissing betrof waarvoor in december van dat jaar  excuses zijn aangeboden.

De deels Turkse eigenaren van Stipt zijn ook betrokken bij feestzaal Het Paleis aan de Brauwweg in Schiedam. De feestzaal ging in mei 2015 van start zonder te beschikken over een drank- en horecavergunning. Ook ontbrak het tot dan toe aan een exploitatievergunning, omdat de termijn om bezwaar te maken tegen de vergunning toen nog niet was verstreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *