Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘HUISVESTING MOE-LANDERS VLAARDINGEN TEGEN DE REGELS’

Fractievoorzitter Ivana Somers (Leefbaar Vlaardingen) heeft het convenant opgediept en wappert ermee in het bijzijn van verantwoordelijk wethouder Hans Versluijs (PvdA). Volgens Somers overschrijdt het college het convenant op nagenoeg alle punten. “Ook het bestemmingsplan laat dit niet toe.”

VLAARDINGEN- Het onderbrengen van MOE-landers in het pand van de daklozenopvang in Vlaardingen is in strijd met een 11 jaar oud convenant en met het bestemmingsplan. Fractievoorzitter Ivana Somers (Leefbaar Vlaardingen) heeft het convenant opgediept en wappert ermee in het bijzijn van verantwoordelijk wethouder Hans Versluijs (PvdA).  Somers  wil in februari een debat in de gemeenteraad over de huisvesting van de groep Oost-Europeanen in het pand van Waterweg Wonen.

Somers: “Het college heeft min of meer besloten in de Nijverheidstraat tijdelijk zestig MOE-landers te kunnen huisvesten.  Heeft het college nog op het netvlies dat er op 10 juli 2007 een convenant is ondertekend wat betrekking heeft op de Nijverheidstraat 26? Weten het college en Waterweg Wonen nog welke afspraken zij gemaakt hebben? Met dit besluit overschrijdt het college het convenant op nagenoeg alle punten. Ook het bestemmingsplan laat dit niet toe.”

Wethouder Hans Versluijs (PvdA) is niet voor een gat te vangen: “In december hebben we geen besluit genomen, maar u een voornemen in een notitie gestuurd, om op een aantal locaties een procedure te gaan voorbereiden voor de huisvesting van arbeidsmigranten.” Wat de wethouder betreft is er alleen maar over de huisvesting gesproken met verhuurder Waterweg Wonen. Versluijs: “We weten dat Waterweg Wonen met een uitzendbureau in gesprek is om te kijken wat daar allemaal zou kunnen. Ik heb tot op vandaag nog geen mededeling van Waterweg Wonen gekregen dat er nu een situatie is dat wij daar vervolgens over zouden kunnen gaan besluiten.”

Somers: “Er moet allemaal nog over gesproken worden? Dan vraag ik mij af of er in dit geval in de raad een principebesluit voor de verkiezingen gaat plaatsvinden, te ja ofte nee?” Versluijs: “Daar kan ik nog geen antwoord op geven, omdat wij sowieso eerst het verzoek van Waterweg Wonen binnen moeten hebben, voordat we daar beraadslaging over in het college kunnen hebben.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *