RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘HUISVESTING 1.000 OEKRAÏNERS VLAARDINGEN ONZEKER’

VLAARDINGEN- Volgens de SP dreigt de huisvesting van 1.000 Oekraïners in Vlaardingen te stranden door het uitblijven van een handtekening. De socialisten melden: ‘Staatssecretaris Eric van der Burg (VVD) reageert niet op de oproepen van de gemeente om snel een garantstelling af te geven. Een zeer verontwaardigde en geëmotioneerde burgemeester Bert Wijbenga (VVD) liet de raad vanavond weten dat als deze handtekening er donderdagochtend niet is, het plan niet kan worden uitgevoerd.’

SP-Kamerlid Jasper van Dijk komt met Kamervragen aan de Staatssecretaris. Van Dijk wil weten of hij de gemeente Vlaardingen alsnog zo snel mogelijk uitsluitsel kan geven. 

Bij bedrijventerrein Vergulde Hand West willen burgemeester en wethouders een Azc bouwen, exclusief voor duizend Oekraïners. Het zogenaamde Oekraïense dorp krijgt 400 woningen, een school, sportzaal en een winkel.

Tot nu toe worden zaken over het Oekraïnse dorp uitsluitend achter de gesloten deuren van het stadhuis besproken. StadsBelangen Vlaardingen heeft tot tweemaal toe nadrukkelijk gevraagd om het formaliseren van de informatie over de opvang, waardoor alle Vlaardingers stukken kunnen inzien via de website van de gemeente en de informatie niet langer vrijblijvend is. Burgemeester en wethouders weigeren dit.

Begin mei is door het gemeentebestuur nog gepoogd een raadscommissie volledig geheim te houden over de komst van Oekraïners. De audio-opname van de beeldvormende avond voor raadsleden is op 13 mei alsnog gepubliceerd op de site van de gemeente, nadat de gemeenteraad een dag eerder unaniem akkoord is gegaan met het uitvoering geven aan de Wet open overheid.

8 reacties op “‘HUISVESTING 1.000 OEKRAÏNERS VLAARDINGEN ONZEKER’

 1. Dat onze burgemeester een dubbele pet op heeft was reeds bekend (met zijn komst kwam ook de asielboot )
  Daar kijken we niet meer van op.
  Maar de wethouders van Groen Links mvr van Kalken en D66 hr Kegel.
  Hadden tijdens de verkiezingscampagne het hoogtse woord ove democratie, openheid ,eerlijk debat.
  En zie nu zitten ze op het pluche verschuilen zich achter n mandaat.
  Dit zijn niet de politici die wij gekozen hebben .
  dit zijn angsthazen bang voor hun hachie
  De westwijk heeft al problemen zat (aangemerkt als ) probleemwijk.
  Als je daar een Azc naast maak/is dat vragen om problemen
  Maar de burgemeester en wethouders maken liever goede sier nationaal OP1 ,WNL om daar te tonen
  dat ze scheid hebben aan de eigen bevolking /en drammen gewoon door

 2. Dit is niet onze oorlog. Wij kunnen niet de hele wereld opvangen. We zijn dat niet verplicht; wettelijk noch moreel. We zitten vol. Er is geen ruimte. Er is geen draagvlak. Geen voorzieningen. Stop onmiddellijk de asielimport in deze stad. Er is geen andere optie. Het kan niet. De koek is op.

  Stadsraad. U kunt wettelijk en eenzijdig uit de Marrakech Verdragen stappen. U kunt wettelijk eenzijdig uit het Internationale Vluchtelingenverdrag stappen. Doe het!

 3. Oekraïne heeft nog nooit vluchtelingen geholpen, niet uit Vietnam, niet uit Joegoslavië, niet uit Afghanistan, niet uit Iran, niet uit Irak, niet uit Syrië en ze zijn altijd zéér intolerant geweest naar mensen die niet wit zijn. Ook werden er homo’s in elkaar getimmerd. Nu willen ze hulp? Kunnen ze hier vol met wodka achter het stuur kruipen. Die streepjespakken in Den Haag weten echt niet wat ze hier nu weer voor ellende binnenhalen.

 4. B&W hebben het recht niet om alles wat ze doen geheim te houden. What’s next, alle communicaties uit de tijd van Eenhoorn, Jette en Wijbenga geheim verklaren en voor 100 jaar achter slot en grendel stoppen, net als Lamers paar weken geleden deed, hmm? In ieder geval: Kleine Coup, en nu een dikke middelvinger naar ons. Wees alsjeblieft niet naïef, en kijk naar wat ze doen. Ze leggen nu gewoon het netwerk neer voor een criminele vrijstaat a/d Waterweg. Gebruiksklaar voor grootschalige drugshandel, mensenhandel en wapenhandel door exotische misdaadsyndicaten. Gebruiksvriendelijk vanwege onze hoge concentratie faciliteiten èn onze nationale superinfrastructuur, samengepakt op een heel klein oppervlak, NL, met heel veel buurlanden die binnen mum van tijd te land, ter zee en in de lucht te bereiken zijn. Open grenzen, dubbele paspoorten, minimale controle, belangenverstrengeling onderwereld/bovenwereld. De rode loper ligt uit door de overheidsfacilitering: huppekee, in NL iedereen onmiddellijk asielzoeker, statushouder, en iedereen gezinshereniging, alsjeblieft, met tolken, huizen en wasmachines erbij. Tegelijkertijd boeren massaal onterven, zonnecollectoren op de voedselakkers, koeienstallen op het water, massale bomenkap om het ‘klimaat te redden’ en windmolens ervoor in de plaats. Lijkt gvd wel alsof ik zo’n vijfjarenplan van Mao zit op te sommen! Nu de streep eronder, en gauw! Geen Oekraïense wijk in Vlaardingen! Vier maanden oorlog, en ze zijn al op vakantie in eigen land gvd!!! Hoe stoppen we deze waanzin?

  #nietmijnregering #nietmijnburgemeester #wiezijndiemensen?

  1. Denk je dat Wim? Met zo’n riante uitkering ga je toch niet voor een hongerloontje vroeg je bed uit om te werken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *