Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HUISARTSEN SCHIEDAM DELEN CLIËNTINFORMATIE MET WOT’S

SCHIEDAM- De WijkondersteuningsTeam’s (WOT’s) en de huisartsen in Schiedam hebben een veilig digitaal platform voor uitwisseling van cliëntinformatie. Er komen ook pilots om op locatie intensiever samen te werken: in Nieuwland werken twee WOT -medewerkers twee dagen per week op de huisartsenpraktijk om de lijnen tussen medische en sociale problematiek zo kort mogelijk te houden. Een tweede pilot is in voorbereiding; deze richt zich vooral op ondersteuning bij jeugd GGZ-problemen.

De samenwerking tussen de WOT’s en de huisartsen ontstond in 2015. Toen kwamen, onder leiding van wethouder Patricia van Aaken (CDA), veertig huisartsen, praktijkondersteuners en medewerkers van WOT’s voor het eerst bij elkaar om werkafspraken te maken en om elkaar beter te leren kennen. De afspraken die huisartsen en WOT’s toen met elkaar hebben gemaakt gingen over: Wanneer kan de huisarts de patiënt naar een WOT verwijzen? Hoe weten huisarts en WOT elkaar snel te vinden? Hoe wisselen zij informatie uit met elkaar en hoe gaan ze om met privacygevoelige gegevens?

Anno 2020 is er 3 tot 4 keer per jaar overleg met de huisartsen. Dat heeft inmiddels al geleid tot samenwerkingsafspraken. Zo hebben de WOT’s een contactpersoon voor de huisartsen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *