Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HUISARTSEN BOOS OP ZIEKENHUIS SCHIEDAM

Verloskundigen en huisartsen gaan uit van het volgende principe: “Concentreren wat moet en spreiden wat kan.” Hen zou geen serieuze gelegenheid zijn geboden mee te denken over het voor deze regio zo belangrijke besluit. Huisartsen en verloskundigen zullen door middel van publieksacties hun standpunten ventileren binnen de regio.
Verloskundigen en huisartsen gaan uit van het volgende principe: “Concentreren wat moet en spreiden wat kan.” Hen zou geen serieuze
gelegenheid zijn geboden mee te denken over het voor deze regio zo belangrijke besluit. Huisartsen en verloskundigen zullen door middel van publieksacties hun standpunten ventileren binnen de regio.

SCHIEDAM- Huisartsen en verloskundigen in regio Waterweg-Noord kondigen protesten aan tegen de verhuizing van de geboortezorg en kindergeneeskunde uit Schiedam.

De Raad van Bestuur van het Franciscus Gasthuis en Vlietland wil de kraamzorg centreren in Rotterdam, maar de zorgverleners vinden dat mensen in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis dan te ver moeten reizen voor de geboorte- en kinderzorg.  Zij maken zich ernstig zorgen over de kwaliteit van zorg voor de regio. Een laatste gesprek met het ziekenhuis liep donderdag spaak. De werkgroep van huisartsen en verloskundigen zeggen dat er  mogelijkheden waren op het gebied van de klinische kindergeneeskunde, maar de Raad van Bestuur zou daarvoor geen ruimte hebben geboden om dit nader te onderzoeken.

Door dit standpunt van de Raad van Bestuur zal op termijn geen Algemeen
Ziekenhuis waarin alle basiszorg aanwezig is beschikbaar zijn in de regio
Nieuwe Waterweg Noord,meent de werkgroep.

5 reacties op “HUISARTSEN BOOS OP ZIEKENHUIS SCHIEDAM

  1. hoewel ik al op leeftijd ben vind ik het belachelijk dat deze zorg zomaar word afgeschaft hoelang zal het duren dat zei in rotterdam het hele ziekenhuis ontmantelen en wat doet de gemeente hier aan tot nog toe hoor ik nieumand van de politiek in vlaardingen daar over wij verliezen hiermee onse inwoners aantalen immers word men dan in rotterdam geboren en wat te denken van de risico,s bij aanrij tijden ik zeg gewoon niet toestaan dat dit gebeurd.

  2. Alweer een bewijs dat geld in de zorg belangrijker is dan de zorg zelf….
    Dit zal echt mensen en baby levens in gevaar brengen….maar wat maakt dat uit….als de bestuurders hun bonus maar krijgen

  3. Belachelijk je zal in de spits maar met spoed naar een ziekenhuis moeten deze aanrij tijden zijn veels te lang schandalig vind ik!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *