RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HOTEL DE KROON: SCHIEDAM BETAALT NIET MEE

SCHIEDAM- Er wordt door de gemeente niet financieel geïnvesteerd in het voormalige winkelpand van Hans Textiel aan de Koemarkt in Schiedam.  Wel gaat de gemeente zich inzetten voor herbestemming van het gebouw dat ooit het onderkomen was van Hotel de Kroon. De inspanning van de gemeente bestaat uit de eigenaar van het gebouw in contact brengen met potentiële huurders. Dit alles meldt het stadsbestuur aan raadslid Andreas Rose (GBS), die naar de rol van de gemeente heeft geïnformeerd als niet eigenaar.

Het pand dateert uit 1927 en is gebouwd naar een ontwerp van de Schiedamse architect A. Stahlie. Tegenwoordig staat het leeg met incidenteel activiteiten. In juni waren de spelers van de voorstelling ‘Tramlijn Begeerte op zijn Schiedams’ te vinden in het voormalige hotel.

Mogelijk wordt gebouw de Kroon het nieuwe onderkomen voor de patatkraam van Bram Ladage. De gemeente Schiedam liet onlangs weten dat de ondernemers vanuit de kiosken op de Koemarkt op termijn verhuizen naar vastgoed rondom het plein. Volgens Rose staat op de tekeningen voor het gebied horeca ingevuld op het  pand van Hotel de Kroon. Ladage ontkent een verhuizing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *