WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HOTEL IN NATUURVRIENDENHUIS HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- In het August Reitsmahuis aan de Nieuwlandsedijk in Hoek van Holland wordt een hotel gevestigd. Met dat doel zal de gemeente Rotterdam het pand verkopen. Een hotel- en horecafunctie sluit aan bij het beleid om van Hoek van Holland een 4- seizoenenbadplaats te maken. Het voormalige natuurvriendenhuis van het Nivo staat al enkele jaren leeg.

Het dienstgebouw August Reitsmahuis heeft cultuurhistorische waarde. In de in 2017 uitgevoerde Cultuurhistorische Verkenning voor Hoek van Holland is het pand aangeduid als beeldbepalend object: het oorspronkelijke chaletachtige dienstgebouw met karakteristieke groene voortuin moet behouden blijven. Ook nieuwe dakkapellen en dakramen aan de voorzijde zijn niet toegestaan. De inzet van de gemeente is dat het cultuurhistorische waardevolle dienstgebouw niet gesloopt mag worden. In het ontwerp-bestemmingsplan is dat juridisch vastgelegd.

Alleen voor de (latere) uitbouw aan de westkant van het gebouw geldt dat sloop of nieuwbouw gewenst is, omdat dat de kwaliteit van het bestaande gebouw ten goede zal komen. Eventuele nieuwbouw zal hier qua maat en schaal wel moeten passen bij het bestaande pand.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *