RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HORECA VLAARDINGEN TEGEN VERGUNNING STADSGEHOORZAAL

VLAARDINGEN- Horecaondernemers in Vlaardingen voelen zich bedrogen nu alle plannen met de Stadsgehoorzaal in ongewijzigde vorm worden doorgezet door de nieuwe Stichting Stadspodium. Een aanvraag voor een horecavergunning, nodig voor de exploitatie van een Grand Café in de Stadsgehoorzaal, is inmiddels de deur uit. Tot ergernis van meerdere horecabedrijven in Vlaardingen. Zij vrezen valse concurrentie vanuit de Stadsgehoorzaal.

Tot voor kort was de Stadsgehoorzaal ondergebracht bij de bv van poppodium De Kroepoekfabriek. Inmiddels is een aparte stichting opgericht voor de Stadsgehoorzaal, waarvoor nu de nieuwe horecavergunning is aangevraagd.
Tot voor kort was de Stadsgehoorzaal ondergebracht bij de bv van poppodium De Kroepoekfabriek. Inmiddels is een aparte stichting opgericht voor de Stadsgehoorzaal, waarvoor nu de nieuwe horecavergunning is aangevraagd.

Begin deze maand is vanuit de gemeenteraad gesuggereerd om de vergunningsvoorwaarde voor de Stichting Stadspodium aan te passen, zodat concurrentievervalsing kan worden tegengegaan, maar Renske Verbeek, de stuwende kracht achter de Stichting Stadspodium, zegt hierover niets te hebben vernomen.

Namens de Vlaardingse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) meldt bestuurslid Herman Hell te bekijken welke mogelijkheden er zijn om bezwaar te maken tegen de aangevraagde vergunning. De Vlaardingse horeca is  al lange tijd niet te spreken over het feit dat de stichting wil werken met een groep onbetaalde krachten en commerciële activiteiten ontwikkelt op basis van subsidies.

 Momenteel ligt er een aanvraag voor een paracommerciële drank- en horecavergunning voor de Stadsgehoorzaal waaraan geen uitzonderlijke voorwaarde zijn verbonden, zo beweert althans Verbeek.  

Bij de belangenorganisatie voor horecaondernemers voelt men zich al lange tijd gebruikt door de gemeente Vlaardingen. “Wij worden wel uitgenodigd voor gesprekken over ongenoegen rond bijvoorbeeld de Kroepoekfabriek, maar op basis van de door ons geconstateerde misstanden worden vervolgens de regels aangepast in plaats van handhavend opgetreden”,  zo zegt Hell.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *