Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HOOGSTRAAT VLAARDINGEN AFGESLOTEN VOOR LESKIPAND

VLAARDINGEN- Een deel van de Hoogstraat in Vlaardingen wordt een paar dagen afgesloten.

Op de locatie van het voormalige Leskipand zijn volop bouwwerkzaamheden. Voor het leggen van de vloeren van de kelder en het maken en storten van de fundering aan de voorzijde is de Hoogstraat afgesloten tussen de H&M en Sgroppino (Brede Havenstraat) op donderdag 8, maandag 19, woensdag 21 en maandag 26 november.

De aannemer probeert de werkzaamheden zo uit te voeren dat de omgeving er zo min mogelijk last van heeft.

Eind juni werd de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw op de locatie van het voormalig Leskipand door wethouder Arnout Hoekstra (SP) en directeur Marieke Kolsteeg van Waterweg Wonen.

Op de plek waar ooit het Leskipand stond komt nieuwbouw met een bedrijfsruimte op de begane grond van circa 300m². Daarbovenop komen elf sociale huurappartementen te verhuren door Waterweg Wonen.
De woningcorporatie en projectontwikkelaar SKA hebben in maart een overeenkomst ondertekend voor de nieuwbouw van het Leskipand.

De afgelopen 12 jaar heeft het pand meermaals op de agenda gestaan van de gemeenteraad. Zo wilde het voormalige Stadsherstel Vlaardingen bijna een half miljoen in de opknap van het pand steken. Stadsherstel is inmiddels opgeheven, het dak van het Leskipand ingestort, de voorgevel van het gebouw -in opdracht van de gemeente- afgebroken en het pand van eigenaar gewisseld.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *