Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EEN DERDE STENEN HOOGSTRAAT SCHIEDAM ALSNOG VERLOREN

SCHIEDAM- Maximaal een derde van de huidige stenen op de Schiedamse Hoogstraat zal alsnog verloren gaan bij de herbestrating. Uitgangspunt is dat er gewerkt wordt met de huidige materialen, aangevuld met nieuwe materialen als er sprake is van bijvoorbeeld breuk. Afhankelijk van de staat van de stenen rekent de gemeente bij vergelijkbare omstandigheden op een verlies aan stenen van tussen de 10% en 30%.

Op de Hoogstraat zouden de stenen nog goed zijn. Bij handmatig straatwerk schat de gemeente de verliezen daarom in tussen de 10 en 15%. Bij machinaal straten is dit rond 20%. Bij de totale herbestrating van de Hoogstraat gaat het om 7.400 m2.

De financiƫle afschrijving van de huidige bestratingsmateriaal was 20 jaar. Dit is niet hetzelfde als de technische afschrijving. Het materiaal is technisch niet afgeschreven, maar kan worden hergebruikt. Eerder is al besloten dat het bestratingsmateriaal elders zou worden ingezet. Dit is nu niet meer van toepassing, omdat het nieuwe inrichtingsplan is losgelaten en bij groot onderhoud hergebruik wel mogelijk is.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *