Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HOOGSTRAAT SCHIEDAM KRIJGT TRAPTREDEN

SCHIEDAM- Er komen traptreden op de Hoogstraat in Schiedam. Op de tekeningen bij het herinrichtingsplan zijn treden te zien daar waar de straat enigszins afloopt. De traptreden hebben een hoogteverschil van 1,5 tot maximaal 2,5 cm.

‘De suggestie van traptreden dient om het hoogteverschil van de opgang van de dijk optisch sterker aan te zetten,’ luidt de verklaring. De treden maken onderdeel uit van het ontwerpconcept, waarbij op tal van punten het oude historische verloop van de historische dijk wordt gedramatiseerd en aangezet. Een onderscheid in het materiaalgebruik benadrukt de opgang naar de dijk.

Alle winkels blijven gelijkvloers en toegankelijk voor scootmobielen, rollators en rolstoelen via de centrale loper. Deze loper ligt op één niveau, waarlangs iedereen alle panden gelijkvloers kan binnengaan.

Aanstaande woensdagavond vergadert de raadscommissie over het herinrichtingsplan. De gemeenteraad wordt gevraagd akkoord te gaan met een investering van 950.000 euro. Het raadsvoorstel bevat een geheime bijlage, waarvan de raad wordt gevraagd in te stemmen met de geheimhouding.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

9 reacties op “HOOGSTRAAT SCHIEDAM KRIJGT TRAPTREDEN

 1. E950.000 voor herinrichting? Serieus??

  “De suggestie van traptreden dient om het hoogteverschil van de opgang van de dijk optisch sterker aan te zetten.” Wie verzint dit??

  O, kijk… een geheime bijlage, die voor de kiezer, de belastingbetaler en de pers geheim moet blijven!!!

  Dat maakt een mens benieuwd naar wat ze nog meer willen plaatsen?

 2. 950.000 Euro voor traptreden om te zien waar de Hoogstraat enigszins afloopt vind ik ronduit belachelijk. Laat degene(n) die niet kan zien dat de Hoogstraat een dijk is maar eens vanaf de Hoogstraat kijken naar het Broersveld, de Lange Achterweg, de Appelmarkt en de vele stegen. Dan komt men erachter dat het bedrag van bijna een miljoen weggegooid geld is.

 3. Nog niet zo heel lang geleden is de hoogstraat op nieuw bestraat en gaan ze traptreden maken ,jullie kunnen beter wat aan de leegstand doen want het blijft een lege stad en ongezellig 🙄

 4. Heel goed om eindelijk ook de Hoogstraat aan te pakken. Ik neem aan dat die 950.000 euro’s niet alleen voor een paar treden zijn.
  Maar veel belangrijker: na het opknappen moet er wel onderhouden worden en dan met name schoonhouden. Nu is het een grote smerige bende, als je ziet wat er allemaal op de grond ligt en blijft liggen. Vooral in de stegen. In de steeg bij de Grauwe Hengst bijvoorbeeld wordt vaak gekotst. En nooit schoongemaakt. Aan de kant van de Hoogstraat ligt een plek ‘versteende kots’ van Februari 2018. Nu liggen er 2 nieuwe plekken kots.

 5. Ria homburg
  Echt weer schiedam niet na denken
  Maar gewoon weer geld verspilling
  Doe liever eens wat aan clubhuis Zuid
  Dat staat gewoon te verpauperen
  Schamen jullie je eigen niet
  Heel veel clubs zoeken een onderkomen
  Denk daar mar eens over na

 6. Ik heb hier geen woorden voor doe iets aan de bestrating stadserf naar de s,schravelandse weg en bij her proveniershuis weer ambtenaren die nooit buiten komen ?? Smijt maar lekker met geld malloten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *