Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HONKBAL OMARMT KUBB

VLAARDINGEN- Op maandag 25 februari zijn kubbvereniging Troje en honk- en softbalvereniging SC Vlaardingen Holy tot een akkoord gekomen: de honkbalvereniging biedt Troje een permanent onderkomen!

Beide sporten hebben iets met gooien, bij honkbal gooi je met een bal en bij kubb met een stok. SC Vlaardingen Holy en de Vlaardingse kubbvereniging Troje hebben meer gemeen; ze hebben allebei veel enthousiaste leden en spelen het best op een goede grasmat. Aan die grasmat en een goede huisvesting voor de wekelijkse trainingen op woensdagavond ontbrak het de kubbvereniging de laatste jaren. De honk- en softbalvereniging biedt Troje nu een plek op hun complex aan de Zwaluwenlaan zodat de kubbvereniging verder kan groeien.

“Wat zijn wij enorm blij! De honkbalvereniging biedt ons een fantastisch veld, een prachtig clubgebouw en een goed uitgeruste kantine”, aldus Keston Pollard, voorzitter van Troje.
“Het veld is optimaal onderhouden, écht wedstrijdgras!”, zegt secretaris Martijn Odijk.

Kubb is een tactisch werpspel met als doel het omverwerpen van een houten koning na eerst alle veldblokken met houten stokken om te gooien. Voor veel Nederlanders bekend van de camping maar in landen als Zweden, België, Duitsland en Amerika is het een serieuze sport met een landelijke competitie. Troje is een van de voorlopers om kubb ook in ons land groot te maken. Maar vergeet de gezelligheid niet, want die staat altijd voorop!

In 2018 heeft de honkbalvereniging al aan de wieg gestaan van een succesvol kubbtoernooi georganiseerd door Troje, de Vlaardingse Viking. Dit jaar zal de tweede editie van dit toernooi weer gehouden worden op de prachtige velden van SC Vlaardingen Holy, en wel op zaterdag 15 juni. De inschrijving is reeds geopend!

Het nieuwe kubbseizoen begint op woensdag 27 maart, Troje traint dan elke woensdagavond van 19:00 – 21:00. De kubbers heten iedereen van harte welkom om te komen kijken, vrijblijvend een paar potjes mee te spelen en zich eventueel in te schrijven als Trojaan of als team op de Vlaardingse Viking!

Wilt u meer weten over Troje, kubb of kubbtoernooi de Vlaardingse Viking?
www.troje.nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *