WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HONDERDEN SPINNEN TEISTEREN FIETSTUNNEL SCHIEDAM

SCHIEDAM- Honderden spinnen hebben bezit genomen van de fietstunnel onder de Hoekse Lijn achter Spieringshoek in Schiedam. Fietsers vanuit Bijdorp richting Nieuwland kunnen in een onbewaakt ogenblik verstrikt raken in een groot web van enkele metser die de halve tunnelwand bestrijkt. In dat grote web wemelt het van de spinnen. De achtpotige dieren hangen vrijwel allemaal bewegingloos in de lange kleverige draden. Ze zijn niet gevaarlijk, al kunnen sommige spinnen wel bijten.

De spinnen langs de Schiedamse Poldervaart hebben een duidelijke voorkeur voor de onderdoorgang voor fietsers aan de noordkant. Deze werd in 2017 geopend. De veel oudere tunnel aan de zuidkant wordt door de achtpotige dieren genegeerd.

Door het warme weer en de zachte winter kan een ware explosie van spinnenoverlast ontstaan. Momenteel zijn er meer insecten waar spinnen van leven, dus kunnen ze beter groeien en zich handhaven. Tegelijk zijn er veel vogels, met name spreeuwen, die graag spinnen eten, maar deze vogels hebben de fietsonderdoorgang in Schiedam duidelijk nog niet ontdekt.

De fietstunnel onder het spoor van de Hoekse Lijn was de afgelopen jaren vaker in het nieuws. De tunnel heeft meer dan 500.000 euro gekost en maakt onderdeel uit van de Poldervaart fietsroute. De route verbindt Rotterdam en de Beneluxtunnel met de stad Schiedam en het groengebied Midden Delfland. Bovendien verbindt de fietsroute knooppunten van het regionale fietsroutenetwerk met elkaar.

De fietstunnel was vanaf het begin omstreden vanwege de kosten. Vooral omdat de onderdoorgang bij het viaduct in 2015 al helemaal was opgeknapt en voorzien van een vlonder om onderdeel uit te kunnen maken van de Poldervaart fietsroute die in maart van dat jaar werd opgeleverd. Enkele maanden later besloot het stadsbestuur tot de extra investering van nog eens een half miljoen. De onderdoorgang met vlonder werd gesloopt, omdat deze niet voldeed aan de wettelijke hoogte voor een fietsonderdoorgang.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “HONDERDEN SPINNEN TEISTEREN FIETSTUNNEL SCHIEDAM

    1. NB . Overdrijven is ook een vak , volgens de berichtgeving lijkt het erop dat fietsers opeens in een Indiana Jones film verschijnen …………….

  1. Simpel op te lossen, nl: het licht via een bewegingsmelder 10 meter van de tunnel aan beide kanten laten aan- en afschakelen, andere kleur licht gebruiken, bv paars of rozig, of gewoon helemaal geen licht op momenten dat er toch niemand fietst.

    En even voor het veiligheidsgevoel: een donker fietspad in een park midden in de nacht is veiliger dan een verlichte winkelstraat midden in de nacht want je bent pas echt een kansloze overvaller als je je slachtoffers zoekt op plaatsen waar je weinig tot geen mensen verwacht en waar de mensen die je er eventueel ’s avonds tegen kan komen waarschijnlijk een hond bij zich hebben, die je onverwachts kan aanvallen omdat je hem simpelweg niet ziet in het donker en ze mogelijkerwijs ook nog eens los lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *