Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HONDENPROTEST STADHUIS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Een groot aantal baasjes met honden laten vanavond van zich horen op het stadhuis van Vlaardingen. Dat is althans waarop het Vlaardings Hondenplatform rekent. Aanleiding is de mogelijkheid om in te spreken, voorafgaand aan de vergadering van de lokale politiek, over het hondenuitlaatgebied in de Broekpolder.

‘Helaas mogen er geen honden naar binnen’, laat het platform op voorhand weten. ‘Wel kan er op de Markt verzameld worden met zoveel mogelijk honden, om de honden hun stem te laten horen. Hou alsjeblieft wel rekening met omwonenden’, zo verzoekt de organisatie.

De hondenliefhebbers gebruiken de mogelijkheid van het Sprekersplein (om 19.30 uur in de hal van het oude stadhuis) om de gemeente te wijzen op hun beloftes. Afgelopen zomer werd al actie gevoerd voor het behoud van de huidige losloop- en uitlaatgebieden in Vlaardingen. ‘Dit is met name het geval bij de gebieden in de bebouwde kom, maar ook bij het losloopgebied in de Broekpolder’, klonk het toen. ‘Dit losloopgebied staat een groot deel van het jaar onder water en steeds meer andere recreanten (mountainbikers, hardlopers, paarden, etcetera) doorkruisen het gebied. Het losloopgebied wordt dus steeds drukker en minder aantrekkelijk voor de hondenbezitter om hier met honden los te lopen.’

Voor het hondenprotest van vanavond geldt verzamelen rond 18.45 uur op de Markt: ‘Zodat we met een grote opkomst kunnen laten zien dat we het hondenplatform steunen, zodat ze de hondenbezitters eens serieus nemen’, aldus de oproep.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *