Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HONDENPOEP OPRUIMEN MET DE HAND WORDT TABOE IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het gebruik van uw hand om hondenpoep mee op te ruimen wordt in Schiedam binnenkort niet meer geaccepteerd om een boete te ontlopen. De gemeente wil de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) zodanig aanpassen dat de hand duidelijk is uitgesloten als acceptabel opruimmiddel. Nu is dat nog niet het geval.

Uit jurisprudentie is gebleken dat de hand ook als een opruimmiddel wordt gezien door rechters. Eén van de eisen van een deugdelijk opruimmiddel is dat het middel hygiënisch in gebruik is (zoals opgenomen in het hondenbeleid). Vanuit hygiënisch oogpunt is de hand als opruimmiddel niet wenselijk, vindt de gemeente Schiedam.

In de gewijzigde APV wil Schiedam daarom laten opnemen: ‘Onverminderd het bepaalde in de leden 1 en 3 is een ieder die zich met een hond op een openbare plaats bevindt, verplicht een deugdelijk opruimmiddel, niet zijnde zijn of haar hand, bij zich te hebben ter onmiddellijke verwijdering van eventuele hondenuitwerpselen.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

23 reacties op “HONDENPOEP OPRUIMEN MET DE HAND WORDT TABOE IN SCHIEDAM

 1. Ik betaal hondebelasting waarom betaal ik dan voor om het omlaten ruimen door gemeente anders moeten ze hondebelastinging afschaffen

 2. Het zijn allemaal krentenbollen met een hapje er uit in de gemeenteraad. Iets verstandigs komt er niet uit. Zonde van het geld wat dat zooitje politieke onbenullen kost.

 3. Ik zie steeds meer mensen de poep opruimen. De straten in onze wijk (Gorzen) zijn een stuk schoner geworden. Door deze maatregel gaan we weer de hondenbezitters aanpassen terwijl er door de stad heen duidelijke verbeteringen zichtbaar zijn. Net lijkt er op dat de gemeente raad een nieuw spelletje gevonden heeft namelijk burgers pesten. Mede gezien de discussie over plastic en plasic bestek.

  Laat de gemeente is gaan werken aan de echte overlast in de stad zoals bijvoorbeeld drankoverlast, overbewoning van huizen door arbeidsmigranten en drugs.

 4. Dan moet de gemeente is gaan zorgen voor afvalbakken om de zakjes erin te gooien en niet steeds die handhaving waar niet mee valt te praten en verdacht opgesteld staan

 5. Niets zo hygiënisch als een hand met een zakje er omheen.
  Met iets anders smeer je het uit of je loopt met iets over straat waar hondenpoep aan zit.
  En al zou ik het met blote hand wil doen, wat dan nog.
  Zorg maar eerst dat er genoeg vuilnisbakken op straat staan zodat het weggegooid kan worden.
  Overal glas en troep op straat en dan gaan zeuren over hoe wij de poep van onze hond moeten opruimen.
  Wat een verspilling van mijn geld dat hierover gesproken wordt in de gemeente.
  Wie dit naar voren heeft gebracht in de gemeente is een echte nitwit die schijnbaar overbodig is anders zou dit persoon zich wel bezig houden met belangrijke punten.
  Jammer dat het geen 1 april is.

 6. Bij ons in de buurt maakt het toch niet uit , ik sta 1x keer in de week in de hondenpoep . Dus mensen bij ons ruimen het toch niet op , doen het niet eens met een zakje bij ons niet van kracht .

 7. Heb een hekel aan mensen die honden hebben, wel een hond nemen maar nooit de schijt opruimen wordt er een beetje schijt ziek van .. voor mijn deur is het bijna elke dag raak. En woon in de stad .. je had nog van die zakjes maar zijn weg gehaald waarom weet ik niet .. gewoon je schijt meenemen klaar

 8. Het, moet nu toch niet gekker worden !! Hebben, deze schrijvers (politiek )nou echt niks beters te doen??? Ik,zou ze ook graag na het op ruimen met de hand,een handje willen geven !! Dit, is te gek voor woorden! !

 9. Action poep zakjes met Lavendel geur zijn gewoon proper om e.e.a. op te ruimen. Er staan genoeg vuilbakken, en anders neem je het mee naar huis. Iedere hondenbezitter behoort poepzakjes bij zich te hebben. Irado kan beter zorgen dat de vuilcontainers beter werken, en niet dat er veel vuilzakken erom heen staan i.v.m. ratten overlast

 10. Ik heb zakjes voor beide honden en ruim gwt met een zakje im mijn hand op dus ik zie niet in hoe dat niet hygienisch is.
  Met de hand oprapen als ik dat letterlijk lees dat ga ik niet doen want dan zit mijn hand, de riem en elke hond die ik aanhaal ondee de stront .
  Laatste is wel dat mijn hand dan schoner is maar denk dat de andere honden eigenaar daar niet blij van wordt.
  Ik zie het maar als ewn grote grap dit en hoop niet dat de rampen grijpers verplicht worden gesteld want dat zijn ONDINGEN !! Zakje om je hand en gewoon opruimen !!

 11. Ik vind dat mensen die een hond hebben de stront gewoon op moeten ruimen.
  En het niet opruimen van je hond zijn stront moet naar mijn mening een hele dikke boete op staan €250+.
  Als dit gebeurt zal IEDEREEN opeens het wel op kunnen ruimen.
  Hoe je het doet boeit me echt geen zak als je het maar niet laat liggen voor een ander om in te gaan staan.

  Note: heb zelf 12 jaar een golden gehad, nog voor er overal zakjes hingen en heb nooit wat voor en ander laten liggen.

 12. Hondenpoep opruimen met de hand in een zakje is hygiënischer dan met een schepje. Wanneer honden bezitters hun poep opruimen is het ook fijner om in Schiedam en omstreken te vertoeven. Niets is zo smerig om in hondenpoep te stappen en vooral wanneer je kinderen met hun speelgoed erin belanden.
  Hondenbezitters ruim je poep op dan zal niemand zich ergeren daaraan en dan kunnen we een ander probleem aanpakken. 1 ding tegelijk.

 13. Ik ruim altijd middels een plastic zakje de poep van mijn op, zou niet weten als ik een rondje hard gaat hardlopen van 90 minuten hoe ik het dan moet opruimen . Heb namelijk alleen mijn loopkleding aan met een paar plastic zakjes bij mij.

 14. Dacht even dat het een grapje was (wat ik nog steeds hoop)
  Iemand had het op onze hondenvriendenclub gezet dacht omg wat is dit nu weer
  Ik woon in de gorzen wij zijn daar heel goed bezig met de hondenpoep
  We hebben overal desepeners hangen die ik elke keer netjes bij vul
  En ja het gaat heel goed
  Wat willen ze nou dat we met een schepje gaan lopen
  Wil deze mensen die dit bedacht hebben wel een keer spreken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *