Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HONDENBELASTING SCHIEDAM BLIJFT VOORLOPIG

SCHIEDAM- De hondenbelasting in Schiedam wordt voorlopig nog niet afgeschaft. Een poging daartoe van oppositiepartij LOS kan alleen rekenen op medestanders OPS en de PvdA. Er zou een te groot gat in de begroting ontstaan wanneer de hondenbaasjes niet meer hoeven te betalen voor hun viervoeters, veronderstellen het stadsbestuur en een meerderheid van de gemeenteraad.

Onder meer coalitiepartij Progressief Schiedam (PS) ziet voorlopig weinig in de afschaffing, hoewel PS in het verleden eveneens heeft gepleit voor het afschaffen van de hondenbelasting. PS verzocht in elk geval al eens om een onderzoek naar de afschaffing. John Maris (PS): “Wat wij hier missen is een financiële onderbouwing.” Wethouder Jeroen Ooijevaar heeft aangekondigd te werken aan nieuw hondenbeleid voor Schiedam. Maris: “Tegen die tijd gaan wij eens kijken hoeveel geld ze nu werkelijk gaan ophalen met de hondenbelasting. ”

Voor LOS staat vast dat de hondenbelasting een achterhaalde belastingvorm is. De opbrengst wordt niet besteed aan honden. Bovendien bestaat er ook geen belasting voor andere huisdieren. De partij vindt het onrechtvaardig om alle Schiedammers die een hond bezitten te belasten. Beter zou het zijn om mensen flink te beboeten die de uitwerpselen van hun viervoeter niet opruimen.

Al 150 gemeenten in Nederlander hebben de hondenbelasting inmiddels wel afgeschaft, zo houdt LOS de gemeenteraad tevergeefs voor.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *