Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HOMOHAAT SCHIEDAM IN DE PRAKTIJK

SCHIEDAM- Een hoofdagent van politie in Schiedam is uitgemaakt voor ‘kankerflikker’ door de 27-jarige Kaapverdiaan M.J uit Leiden. De belediging is op 26 juli vorig geuit. Deze week moet J. voor de rechter verschijnen. Het Openbaar Ministerie eist de maximale straf: 3 maanden cel.

Homohaat is actueel nu bekend is geworden dat slachtoffers van homodiscriminatie in Amsterdam stellen dat hun belagers vaak jongeren zijn met een ’niet-Nederlandse’ achtergrond. Voor de Amsterdamse GroenLinks-wethouder Rutger Groot Wassink aanleiding een rapport met die uitkomst (actieonderzoek Anti-discriminatie LHBTIQ+) een halfjaar achter te houden.

Uit de Schiedamse veiligheidsindex van januari 2018: Discriminatie van homo’s levert in Schiedam de meeste discriminatiemeldingen op bij de politie en anti-discriminatiebureau Radar. Ruim een derde (33%) van de allochtone mannen in Schiedam zou het erg vinden als zijn zoon of dochter homoseksueel is. Bij allochtone vrouwen is dat bijna een kwart  (22%), tegenover 11% van de Nederlandse mannen en 6% van de Nederlandse vrouwen.

De jeneverstad besteedt extra aandacht aan homo-emancipatie door de regenboogvlag het hele jaar uit te steken. Inmiddels is er ook al een homomonument, een jaarlijkse emancipatieprijs en zijn er homo-ambassadeurs actief.

Cijfers over een significante daling van agressie naar homo’s in Schiedam zijn nog niet voorhanden.

6 reacties op “HOMOHAAT SCHIEDAM IN DE PRAKTIJK

 1. Als deze Kaapverdiaan om deze woorden is opgepakt vraag ik mij af waarom de cellen niet vol zitten met mohammedanen, die hoor je zeer vaak dat soort woorden gebruiken. Ik denk niet dat dat bij die lui homohaat is zolang ze zelf met baard en al in hun nachtponnetje of jurk door Nieuwland paraderen.

   1. Ik geloof niet dat kleur van invloed is, maar een jurk en een baard is alleen normaal in de Efteling in de Fata Morgana.

    1. Ik krijg altijd het idee , dat die lui welke ik bedoelde , zwaar fout zijn geweest in een of ander Afrikaans land en hier nu hun toevlucht hebben gezocht omdat ze zich vluchteling noemen .

 2. Wederom een aardig ingeburgerd gelukzoekertje.
  Moet je op Kaap Verdie tegen een agent zeggen.
  Hoogstwaarschijnlijk duwen ze hun wapenstok in deze meneer zijn black hole.
  Waarschijnlijk heeft de ‘meneer’ er dan wel plezier van, meestal is het zo: waar het hart vol van is, loopt de mond van over.

 3. Homohaat, ha. Komt allemaal door de opwarming van de aarde. Meer geld naar Brussel is natuurlijk de oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *