Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘WEER BEDREIGINGEN HOLIËRHOEK VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- ‘Voor de zoveelste keer was het in en om winkelcentrum Holiërhoek deze week weer raak in de bekende reeks van ongeregeldheden, bedreigingen, lastigvallen van vrouwen en meisjes, intimidaties en overlast door tuig dat al vele jaren lang daar de openbare orde verstoort’. Met die mededeling vraagt de fractie Boers (fB) aandacht bij het gemeentebestuur voor de situatie bij het winkelcentrum.

Om te beginnen wil de fB een overzicht zien van alle meldingen die de politie heeft ontvangen van de laatste drie jaar in en rond het winkelcentrum aan de Reigerlaan. Daarnaast vraagt de fB wat er toch zo moeilijk aan is om voor eens en altijd een eind te maken aan de incidenten (FB: ‘die je feitelijk geen incidenten meer kunt noemen’).

Momenteel zoekt de politie nog altijd naar de bestuurder van een zwarte Volkswagen Golf en de auto zelf, in verband met de mishandeling van 51-jarige man bij de Holiërhoek. In deze zaak zijn al een 49-jarige verdachte uit Schiedam en zijn 16-jarige zoon aangehouden, maar de politie is nog op zoek naar de bestuurder van de auto (Weet u meer? Bel de opsporingstiplijn 0800-6070).

Op 5 december 2018 liet burgemeester Annemiek Jetten (PvdA) al weten dat er geen geld beschikbaar is voor het verbeteren van de veiligheid van de Holiërhoek. Dit naar aanleiding van eerdere vragen van het CDA. Wel kreeg de partij toen te horen dat er plannen zouden bestaan voor de aanpak van de buitenruimte van de Holiërhoek. De plannen zouden de daarop volgende tijd nader worden uitgewerkt, waarin ruimtelijke en fysieke zaken de boventoon moeten voeren, om het winkelcentrum een ander aanzien te geven.

In mei 2017 is al eens een tijdelijke camera geplaatst nabij het winkelcentrum. In de periode voorafgaand aan de plaatsing waren er tientallen meldingen van jeugdoverlast geregistreerd bij de politie. Alle meldingen waren terug te voeren op de Holiërhoek en de omliggende straten. Speciaal voor de Holiërhoek en Holy -Zuid is door de politie een extra agent vrijgemaakt voor de aanpak van de jeugdoverlast. De aanpak van de jeugdoverlast is een gezamenlijke taak van de politie, Toezicht en Handhaving en het jongerenwerk.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “‘WEER BEDREIGINGEN HOLIËRHOEK VLAARDINGEN’

  1. Dichtgetimmerde winkel van Dickenberg Mode heeft plaatsgemaakt voor een lege etalage , nieuwe pinapparaten en de luifels waarbij helaas de planten potten zijn vernield onnodige kosten met zich meebrengt , de putten zitten dicht door peuken en het afval ligt ernaast 😕

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *