RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HOGER BEROEP TEGEN VRIJSPRAAK ROTTERDAMMER WILLEM ENGEL

ROTTERDAM- Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak van de voorman van actiegroep Viruswaarheid door de Rotterdamse rechtbank. Het OM meent dat de vrijspraak op onderdelen onterecht zou zijn.

De Viruswaarheid-voorman Willem Engel (afgestudeerd in Bio Farmaceutische wetenschappen aan de Universiteit Leiden) is vrijgesproken van vijf verdenkingen van opruiing. Voor een oproep om deel te nemen aan een zogenaamde ‘verboden demonstratie’ is hij wel veroordeeld. De rechtbank legde Engel daarvoor een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand op met een proeftijd van 2 jaar. Het verbod van de demonstratie van 28 juni 2020 is overigens nog onder de rechter.

In juni 2020 nodigt Engel -in een livestream op Facebook- iedereen uit om naar een ‘verboden’ demonstratie te komen op het Malieveld in Den Haag. Het recht om te demonstreren is een zeer belangrijk grondrecht. Slechts in uitzonderlijke gevallen, als andere belangen zwaarder zouden wegen, mag een demonstratie worden beperkt of verboden.

‘Door opzettelijk op te roepen om toch aan de demonstratie deel te nemen heeft Engel laten zien dat hij lak heeft aan de (lokale) autoriteiten’, meent de rechtbank. Dergelijk ondermijnend handelen zou kunnen leiden tot gedrag dat een gevaar oplevert voor het maatschappelijk leven (Nederland was op dat moment nog volledig in de ban van de hoax). Deze oproep wordt gezien als opruiend en dus strafbaar. Voor dit feit legt de rechtbank de voorwaardelijke gevangenisstraf op van 1 maand.

Engel heeft inmiddels aangekondigd juridische stappen te ondernemen tegen Norbert Dikkeboom uit Harderwijk, wegens smaad en laster. De Hardewijkse verkoper van apparatuur en medische verbruiksartikelen aan ziekenhuizen heeft 22.000 aangevers een lijst laten tekenen waarmee het OM is verzocht Engel te vervolgen.

5 reacties op “HOGER BEROEP TEGEN VRIJSPRAAK ROTTERDAMMER WILLEM ENGEL

  1. Vervang die partijdige D66’ers bij het OM… De rechter heeft gesproken. Stop met dat obsessieve gedrag jegens Engel. Misschien moet de redactie hier ook eens zo’n obsessie tonen voor Hugo die 5 miljard heeft verduisterd of voor Kaag die de NPO heeft ‘gekocht’…..

  2. De Nederlandse overheid voert al jaren een informatie-oorlog tegen de bevolking. Het eerste wat er sneuvelt in een oorlog is de waarheid. Ongeacht wát voor oorlog dan ook, zal ook deze niet naar waarheid worden opgeschreven in de geschiedenisboeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.