Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘HOGEBANWEG SCHIEDAM-OOST GAAT HET ZWAAR KRIJGEN’

SCHIEDAM- Bewoners op de gemeentegrens van Schiedam-Oost kunnen hun borst nat maken de komende jaarwisseling, zo verwacht Progressief Schiedam (PS). Dat wordt duidelijk tijdens een live chat via Facebook van GroenLinks (GL) en PS. Frans Hamerslag (PS): “Ik kan mij voorstellen dat de Hogenbanweg het aan de Schiedamse kant zwaar krijgt. “

De gemeenteraad heeft besloten het vuurwerkverbod in Schiedam uit te stellen. Een algeheel vuurwerkverbod in de jeneverstad wordt pas per 2 januari 2021 opgenomen in de APV. Het gemeentebestuur kwam aanvankelijk met het voorstel het vuurwerkverbod al per 15 juli in te voeren. In Rotterdam geldt dit jaar wel een verbod.

De twee voorstanders van een afsteekverbod in Schiedam hebben geen duidelijk beeld van de handhaving tijdens de jaarwisseling. Hamerslag: “Er zijn zoveel dingen die niet mogen. Gelukkig hebben we in Nederland niet op elke straat een politieagent staan, die alles staat te controleren. Gelukkig hebben we geen camera’s hangen, overal.”

Er wordt vooral gerekend op de mentaliteit van de inwoners van de wijken Schiedam-Oost en Oud-Mathenesse in Rotterdam. Hamerslag: “Het gaat over fatsoen: hoe gaan we met z’n allen fatsoenlijk met elkaar om. En als de samenleving breed besluit; dit doen we niet meer, dan moeten we met zijn allen zorgen dat het niet meer gebeurt.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *