RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HOGE KOSTEN LEEGSTANDVERORDENING VLAARDINGEN NIET BEWEZEN

VLAARDINGEN- Het stadsbestuur van Vlaardingen kan niet bewijzen dat circa 100.000 euro nodig is voor het opzetten van een digitaal formulier dat hoort bij een Leegstandsverordening. Het gaat slechts om een geschat bedrag dat is gebaseerd op navraag bij andere gemeenten en ervaringsdeskundigen. Dat wordt de fractie Boers (fB) duidelijk gemaakt in antwoord op vragen naar het niet doorgaan van de Leegstandsverordening in Vlaardingen.

Volgens de fB kan de Leegstandsverordening relatief eenvoudig en met weinig geld worden opgezet. Het gebruik van Microsoft Exel zou de kosten al flink kunnen drukken, maar volgens de gemeente biedt deze software weliswaar opties voor het opstellen van digitale formulieren, maar biedt niet de technische mogelijkheden die noodzakelijk zijn voor een goede informatiebeveiliging. Ook zijn er geen veilige opties voor publicatie op de gemeentelijke website en het verwerken van formulieren in de gemeentelijke applicaties.

Het stadsbestuur geeft aan dat de gemeente een uitgebreid participatieproces heeft doorlopen met ondernemers en vastgoedeigenaren om gezamenlijk te bepalen hoe de binnenstad weer gezond kan worden en wat daar voor nodig is. Inzet van dit traject is ook nadrukkelijk het terugdringen van leegstand.
Eerder stelde raadslid Ron Boers voor om een ambtenaar met bloknoot en balpen eigenhandig leegstaande panden te laten noteren, maar het gemeentebestuur laat weten dat er geen gebrek aan kennis over lege winkelpanden bestaat. ‘Vanzelfsprekend weten wij waar winkels zijn gevestigd’, krijgt de fB te horen. ‘De WOZ-lijst niet-woningen en de Locatus database bieden ons dat inzicht. Voor een Leegstandsverordening is echter meer nodig: het gaat daarbij vooral om het verwerken van alle mutaties op het gebied van leegstand, huurder en verhuurder’, aldus burgemeester en wethouders.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “HOGE KOSTEN LEEGSTANDVERORDENING VLAARDINGEN NIET BEWEZEN

  1. Als de huur prijzen eerst is goedkoper wordt trek het klanten zowel in Schiedam en Vlaardingen want de huurprijzen zijn erg hoog ik vindt het niet gek dat ze op den duur niet ken betalen wat moet je verdienen om je huur prijs te krijgen en te betalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *